Leather Cluster Barcelona dóna una Màster Talk sobre pell, economia circular i moda sostenible per al CSDMM

CSDMM Master TalksEl 12 d’abril, Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona, va impartir una Màster Talksobre “Pell, economia circular i moda sostenible” per al Centre Superior de Disseny de Moda (CSDMM) de la Universitat Politècnica de Madrid. Des de l’any 1986, el CSDMM es dedica a l’ensenyament, la recerca i l’actualització formativa en el camp de la creació, gestió, producció i promoció de la moda.

Les Màster Talks són un programa de trobades virtuals on professionals que lideren la innovació tecnològica i la transformació ètica de la moda del segle XXI, aborden temes d’actualitat com la sostenibilitat, tecnologia, innovació, disseny, emprenedoria o el valor de l’artesania en la indústria de la moda. Experts com Enrique Loewe, president d’honor de la Fundació Loewe; Ana Carrasco, directora creativa de Malababa; Rafa Blanc, cofundador de Vasquiat; Alicia Parro, general manager de Adictic o Pedro Mansilla, sociòleg, periodista, crític de moda i professor, entre altres, formen part del programa d’aquestes xerrades. Emmarcades en el Màster Oficial en Tecnologia i Innovació en Disseny de Moda del CSDMM-UPM, les Màster Talks tenen format en línia obert a tots els públics i compten amb la col·laboració de ‘Madrid Capital de Moda’ de l’Ajuntament de Madrid i del Grup Tendam.

Davant una audiència formada per joves estudiants, professors i exalumnes del CSDMM (que són actualment dissenyadors/es de diferents marques de moda) i altres professionals, Jordi Vidal, va submergir als assistents a un viatge per l’ecosistema de la pell des de l’economia circular fins a la moda sostenible.

Després d’una introducció sobre l’evolució, reptes estratègics i bones pràctiques mediambientals de Leather Cluster Barcelona, Jordi Vidal, des d’un prisma innovador i transversal, va destacar la importància de la pell en la història de la humanitat i va posar en valor la tradició i artesania en el sector de la pell, teixint complicitats en aquest últim aspecte amb part de l’audiència que era d’Ubrique.

La Màster Talk va ser il·lustrada amb tota mena de dades i informacions que van convidar a la reflexió dels assistents sobre temes com el consum de carn com origen de la pell; la transformació d’un residu de la indústria alimentària en béns de consum duradors; el sector de la pell com a precedent i pioner de l’economia circular; la procedència, composició i tractament de materials sintètics que s’apropien del terme pell o el consum responsable en el món de la moda. La jornada formativa va posar de manifest una vegada més que, quan el sector de la pell es dóna a conèixer mostrant-se d’una manera oberta i transparent, es desactiven falsos mites i apareixen fortes incongruències que obren la porta a trencar estereotips i percepcions errònies que els consumidors tenen sobre la pell i la seva indústria.

La trobada va acabar amb la participació dels assistents que van valorar molt positivament la jornada i van mostrar el seu interès a aprofundir sobre aquests coneixements en una visita a l’ecosistema de la pell de Leather Cluster Barcelona.