Empreses

Granges, càrnies, adoberies, químiques i manufacturers de moda en pell

Producto de piel curtida
Empresas - Leather Cluster Barcelona

La pell adobada és un residu de la indústria alimentària que els adobers converteixen en un producte de consum. Mentre hi hagi algú que mengi carn és important que algú en recicli la pell.

La indústria adobera és doncs, una indústria de reciclatge, recicla les pells dels animals que són un subproducte de les càrnies, per transformar-les en primera matèria per fabricar productes útils a la societat i articles de moda, com ara, abrics, jaquetes, cinturons, bosses, sabates, carteres, moneders, selles de muntar, tapisseria per mobles i cotxes, accessoris tecnològics, portafolis, maletes de pell i necessers o altres articles de viatge i papereria.

El procés d’adobament es basa a sotmetre la pell en brut a una sèrie de tractaments químics i mecànics que permetin aturar el procés de descomposició natural del teixit, estabilitzar-lo químicament i donar-li unes propietats físiques que la facin apta per als usos als quals anirà destinada, com poden ser confecció, calçat, marroquineria, tapisseria, etc.

Leather Cluster Barcelona representa les empreses i agents que formen part de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya: granges, càrnies, adoberies, químiques i fabricants d’accessoris i complements de moda en pell. Més de 40 empreses pertanyen a Leather Cluster Barcelona, el col·lectiu de referència del sector de la pell.