Després de l’èxit de la sessió inicial a principis de novembre, on van participar més de 40 associats de Leather Cluster Barcelona, el projecte de valor compartit i sostenibilitat corporativa, impulsat i finançat per ACCIÓ i coordinat per l’especialista R4S Group, ha anat avançant els darrers mesos. Concretament, s’han dut a terme dues jornades de treball més, la darrera aquest mes de gener.

La primera d’aquestes dues, que va tenir lloc a l’Adoberia Bella a finals de novembre, va ser una interessant sessió de treball al voltant del valor compartit al sector de la pell, on es van debatre objectius i casos de referència i on es va establir una dinàmica de treball sobre les oportunitats de negoci de generació de valor compartit a la indústria de la pell.

En la segona sessió realitzada dimarts 16 de gener, s’ha introduït als socis de Leather Cluster Barcelona l’eina d’avaluació B Impact Assessment (eina de B Corp) i s’ha aprofundit en l’explicació de les àrees de l’eina relatives a la governança i clientela.

L’eina B Corp és gratuïta i ajuda a fer un primer diagnòstic del punt de maduresa de les diferents empreses en termes de sostenibilitat.

Durant la sessió s’ha presentat el cas d’èxit d’una organització ja certificada B Corp: l’empresa familiar fundada al 1975, Camper. Les responsables de sostenibilitat i de qualitat i medi ambient de la marca de calçat de Mallorca, Leticia Sandoval i Cristina Pons, han explicat que és un orgull per ells ser una empresa amb la certificació B Corporation, formant part així d’un grup d’empreses compromeses amb la creació d’un impacte positiu per a les persones i el planeta.

Des de Camper han detallat, com la certificació B Corp els ha ajudat a elaborar un full de ruta per a reforçar el seu impacte positiu com a organització i els ha permès alinear encara més els seus valors amb la seva missió empresarial. Camper, que exigeix la certificació de Leather Working Group a tots els seus proveïdors de pell, creu que totes les empreses tenen la responsabilitat de generar un impacte positiu i afirmen que el procés de certificació B Corp els ha mostrat com centrar la seva estratègia i on introduir canvis immediats per a continuar millorant.

Aquest projecte de valor compartit i sostenibilitat corporativa, impulsat i finançat per ACCIÓ, continuarà fins al mes d’abril amb noves sessions de treball. Tant l’agència Roots for Sustainability (R4S) que coordina el projecte com Leather Cluster Barcelona, es mostren molt satisfets de com marxen les reunions de treball i de la implicació dels socis del clúster en aquestes.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’ACCIÓ.