Durant aquests dos primers mesos de 2024, Leather Cluster Barcelona ha impartit diferents jornades formatives a importants escoles de disseny i moda. Concretament, entre gener i febrer, han visitat l’ecosistema de la pell del clúster per rebre formació, el Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU), l’Escola de disseny LCI Barcelona, participants del projecte Erasmus+ Transitions liderat per l’Escola Elisava i procedents dels Països Baixos, Itàlia i Suècia, i alumnes del Cicle Superior d’Estilisme d’Indumentària de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Llotja, la més antiga de les escoles de disseny de l’estat.
Leather Cluster Barcelona té per objectiu amb aquestes accions formatives que integren coneixements pràctics i teòrics dirigides a joves estudiants, promoure el coneixement de la pell per incentivar el seu ús i aplicació en els dissenys i creacions d’aquests futurs professionals del món de la moda.
Mitjançant aquesta activitat formativa al clúster, els joves estudiants han pogut gaudir del parc temàtic de la pell únic que ofereix Leather Cluster Barcelona, a través d’un aprenentatge actiu que combina visites guiades amb master class impartides per formadors qualificats de diferents àmbits.
En aquestes jornades formatives a mida s’han impartit coneixements sobre la naturalesa, estructura, processos de producció, propietats i característiques de la pell i també ha comptat amb les visites a les adoberies de Badia, a l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada, al Museu de Cal Granotes i a l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona.
A l’Adoberia Bella, Jordi Vidal, director executiu del clúster, ha donat ponències als alumnes que han consistit en un aprenentatge didàctic, des de l’origen i raó de ser de la pell, passant per la sociologia del consumidor, tot posant el focus en el sector de la pell com agent clau de l’economia circular i la moda sostenible.
De la mà dels professionals de Leather Cluster Barcelona es promouen aquests programes de formació per enfortir el contingut docent en pell a les escoles de disseny i moda, per reforçar la connexió pell-moda i sobretot perquè els futurs dissenyadors del nostre país considerin la pell com a material noble per aplicar en els seus dissenys i prescriguin la pell adobada a Catalunya.
Les propietats físiques de la pell la converteixen en un material únic amb un gran valor per a la confecció de calçat, vestit, complements de moda, tapisseria de moble i de seients d’automòbils i aeronaus, entre moltes altres aplicacions.
L’Economia Circular i la Moda Sostenible, característiques intrínseques als articles de pell, són valors als quals les marques de moda que realment aposten per la sostenibilitat voldrien veure’s associades.
Els mesos vinents continuaran les jornades formatives de les escoles de disseny i moda i la següent serà el mes d’abril amb la visita del Centre Superior de Disseny de Moda (CSDMM) de la Universitat Politècnica de Madrid.
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.