La Confederación de Empresarios de la Provincia de Cádiz (CEC), en el marc del projecte Dipuactiva 2023, ha organitzat aquest 13 de juliol, una jornada de sostenibilitat destinada als/les professionals i les empreses del sector a la província de Cadis.

La jornada formativa ha tingut lloc al Movex, el Centre Tecnològic de la Pell situat a Ubrique. Movex té com a objectiu principal la dinamització de la indústria marroquinera a través de la innovació i el desenvolupament tecnològic.

Aquesta jornada de sostenibilitat per al sector de la pell ha estat protagonitzada per una Master Talk de Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona. En una sessió de coneixement molt didàctica, argumentant amb tota mena de dades i il·lustrant amb diferents exemples, el director del clúster, ha posat en valor perquè la pell és un exemple d’economia circular i moda sostenible.

Davant una audiència d’empresaris que ha mostrat molt interès, Jordi Vidal en la seva ponència ha donat resposta a preguntes com: és la pell un material sostenible?, la indústria de la pell és respectuosa amb el medi ambient?, existeixen pells veganes?, què significa el terme eco-pell? o pot reciclar-se la pell?, entre d’altres.

Aquesta jornada de sostenibilitat a Ubrique, suposa un pas més de Leather Cluster Barcelona per treballar la comunicació de manera proactiva amb l’objectiu de posar el seu granet de sorra per fer front al gran repte comunicatiu d’arribar a la població en general i al consumidor en particular, especialment pel que fa a contribuir a difondre el paper essencial de la indústria de l’adobat de la pell en l’Economia circular, com a agent que valoritza un subproducte, com és la pell, conseqüència del consum de carn pel gruix de la població, que altrament seria un residu, tot millorant amb actuacions com aquesta la imatge de la pell i la seva indústria.

Una estratègia de taca d’oli amb l’objectiu de comunicar al món, treballant des de l’acció local a la global, per contactar i arribar a tots els públics. Generant continguts per informar a la societat i que puguin ser aprofitats per altres associacions i agents del sector de la pell d’arreu per arribar a la societat en general.

Des de fa temps el clúster de la marroquineria d’Ubrique i Leather Cluster Barcelona estan establint sinergies i teixint col·laboracions, en àmbits que van des de la recerca i la innovació, a la sostenibilitat, l’economia circular, la formació o la promoció.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.