Hi han participat 36 partners del projecte provinents d’11 països diferents

Els dies 18 i 19 d’abril ha tingut lloc a l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona, la segona jornada de treball del projecte europeu Metaskills4TCFL.

Aquest projecte és la continuïtat del Skills4Smart TCLF Blueprint, l’ambiciós projecte finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, que va ser liderat a casa nostra per A3 Leather Innovation Center – UdL amb la participació de Leather Cluster Barcelona, i que perseguia la recapacitació dels sectors europeus del tèxtil, la confecció, el cuir i el calçat per augmentar l’atractiu d’aquests com a opció professional, al mateix temps que crear una xarxa internacional de treball a tot Europa.

El nou projecte Metaskills4TCLF és finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea amb 4 milions d’euros, hi participen 36 partners d’11 països i tindrà una durada de quatre anys.

El projecte està estructurat en 3 línies de treball:

– Estratègicament, es vol ampliar la xarxa europea i crear 7 estratègies nacionals, una d’elles és la Catalan Region pels sectors TCLF: textil, pell, calçat i moda.

– En l’àmbit educatiu, es crearan 8 cursos enfocats a l’economia circular i digitalització: 2 a nivell EQF 3-4 (grau mig), 2 a nivell EQF 4-5 (grau superior) i 2 a nivell EQF 6-7 (nivell universitari). Aquests cursos es dissenyaran en el metavers.

– A escala social, es treballarà per tenir uns sectors més inclusius encara.

Després de la reunió inicial a Porto el setembre de 2023, i d’una primera sessió també a la seu del clúster a finals de novembre, s’ha realitzat aquest workshop a l’Adoberia Bella organitzat per la Universitat de Lleida i Leather Cluster Barcelona, juntament amb les Confederacions de les indústries del Calçat, Pell, Tèxtil i Moda (CEC, COTANCE i EURATEX).

La reunió de treball ha estat inaugurada per Patrícia Illa, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada qui ha destacat la importància de la formació i la col·laboració publicoprivada per impulsar projectes estratègics. També ha compartit amb tots els assistents les línies estratègiques de la ciutat d’Igualada per a la millora social i empresarial.

En el workshop a l’Adoberia Bella s’ha detallat com està progressant el projecte, aprofundint en el treball fet en aquests primers sis mesos. Els diferents grups de treball han aportat informació entre altres temes, sobre la investigació documental i de camp i els resultats obtinguts en enquestes recents, sobre les necessitats d’habilitats específiques del sector, sobre l’exploració d’experiències d’aprenentatge innovadores, així com han pogut testar una primera experiència formativa en realitat virtual augmentada.

En la cloenda d’aquesta segona jornada de treball Metaskills4TCFL, s’ha fet un resum de la feina feta durant la trobada i s’han concretat les tasques a fer durant els pròxims sis mesos.

Durant la seva estada a Igualada, la delegació internacional del projecte Metaskills4TCLF, ha conegut els projectes en els quals Leather Cluster Barcelona està treballant que van des de la recerca i la innovació, a la sostenibilitat, l’economia circular, la traçabilitat, la formació o la comunicació amb el consumidor final. També ha aprofitat per conèixer l’ecosistema de la pell del clúster amb visites a l’adoberia de Curtidos Badia i a A3 Leather Innovation Center UdL.

Podeu seguir l’evolució i novetats del projecte Metaskills4TCLF al lloc web, a Linkedin i Instagram.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.