El projecte de tallers en línia ha generat 28 vídeos tutorials sobre artesania amb pell

El desembre del 2020, en plena pandèmia, el Museu de la Pell d’Igualada va posar en marxa el programa Creactiva’t al Museu en línia, perquè les famílies continuessin amb les activitats programades pel Museu però de forma virtual des de les seves llars.

El projecte amb la col·laboració de l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada i Leather Cluster Barcelona, ha consistit en uns tallers en línia per treballar l’artesania amb pell.

Les artesanes i artesans en pell havien de presentar el disseny i la fabricació d’una peça que fos fàcil de fabricar i explicar-ho en un vídeo de poc més d’un minut de durada.

Després de 3 anys plens d’experiències, s’han fet 28 vídeos i el projecte ha donat una important visibilitat a les dissenyadores i artesanes de la pell del nostre entorn.

La darrera peça que tanca el cicle és un ocellet de la pau de pell per decorar les llars o l’arbre de Nadal.

El disseny de la peça és de Mon Soler de Nubuckcuir leather bags, dissenyadora i artesana de la pell, associada del clúster que té el seu taller molt a prop d’Igualada.

Leather Cluster Barcelona, ha cedit les pells per al projecte, i en aquest taller concret s’han fet servir les pells de Fontanellas & Martí.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.