Un pas més en la col·laboració entre el clúster de la marroquineria d’Ubrique i Leather Cluster Barcelona

Una delegació de la ciutat d’Igualada, encapçalada pel seu alcalde Marc Castells i els regidors de dinamització econòmica i de relacions institucionals, Jordi Marcè i Pere Camps, han estat convidats a Ubrique per l’Ajuntament de la localitat gaditana.

La representació institucional de l’Ajuntament d’Igualada ha fet la visita acompanyada de lʼescola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada i de Leather Cluster Barcelona. Per part de La Gaspar han estat a Ubrique, Raquel Camacho i Ester Comenge, directora i sotsdirectora, i per part de Leather Cluster Barcelona, el vicepresident Xavier Badia, i Jordi Vidal i Mònica Santamans, director executiu i project manager del clúster de la pell. També ha format part de la comitiva igualadina, Ricard Vila, un dels promotors del Rec Stores i director de l’empresa associada al clúster, Calot Works.

La visita s’ha fet coincidir amb la celebració de l’esdeveniment Bajo la Piel, la I Fira de la Pell d’Ubrique dedicada a la indústria de la marroquineria en artesania i moda en pell.

Durant l’estada a Ubrique, l’ajuntament andalús, amb el seu alcalde José Mario Casillas al capdavant, han ofert a la delegació igualadina una recepció oficial al consistori, on el seu alcalde Marc Castells ha signat el llibre d’honor de la localitat.

A més de la part institucional, aquests dies a Ubrique han tingut una destacat vessant empresarial amb les visites al centre d’innovació en pell Movex i a importants empreses marroquineres.

Viatge Ubrique Leather ClusterTambé s’han organitzat diferents taules rodones, una d’elles amb un protagonisme destacat de Leather Cluster Barcelona. Sota el títol, La indústria de la pell. Sostenibilitat i altres reptes de futur., la taula rodona ha començat amb una intervenció de Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona i ha comptat amb la participació de Xavier Badia, vicepresident del clúster, Josep Sont, vicepresident de la Asociación Nacional de Empresarios Fabricantes de Artículos de Marroquinería (ASEFMA) i Carmen Romero, secretària general de la Confederación de Empresarios de Cádiz (CEC).

Aquest viatge s’emmarca en el procés de cooperació entre el clúster de la marroquineria d’Ubrique i Leather Cluster Barcelona. En els darrers anys, s’han celebrat jornades a Ubrique i a Igualada i s’han mantingut reunions per compartir coneixement entre els dos clústers i aprofundir en la col·laboració en àmbits que van des de la recerca i la innovació, a la sostenibilitat, l’economia circular, la formació o la comunicació amb el consumidor final.

Ubrique compta amb una artesania de la pell que combina a la perfecció tradició i les noves tècniques, gaudint d’un reconegut prestigi internacional, i treballant per a destacades firmes de moda i luxe. La indústria de la pell suposa la principal font de riquesa econòmica de la localitat, una activitat que s’ha anat expandint i evolucionant fins a fer d’Ubrique el bressol europeu de la marroquineria gràcies al treball de generacions d’artesans i a la qualitat dels seus articles que s’exporten a tot el món.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.