Una proposta innovadora de formació
MOOC LEATHER TECHNOLOGIST

MOOC - Formació Leather Cluster BarcelonaDimarts passat 8 de juny, Leather Cluster Barcelona, amb el suport de la UdL i Acexpiel, va organizar un webinar de presentació on experts d’A3 Leather Innovation Center van exposar una proposta innovadora de formació en línia: MOOC LEATHER TECHNOLOGIST.

Anna Bacardit i Sílvia Sorolla, d’A3 Leather Innovation Center – UdL, que lideren aquest projecte europeu, van explicar primer els avantatges dels MOOC (de l’anglès Massive Open Online Courses) cursos en línea oberts, massius i gratuïts, que tenen com a objectiu compartir i difondre coneixement a partir dels materials que els professors pengen a la web i dels debats que es plantegen.

En el cas del MOOC LEATHER TECHNOLOGIST, es faran dos cursos de pilotatge de 15 hores presencials i gratuïts, dirigits a les empreses del sector de la pell i de la cadena de valor, que s’impartiran en les instal·lacions del Campus d’Igualada.

El curs A, el procés de la pell en les operacions d’adob i post-adob, a càrrec de Felip Combalia, del 5 al 9 de juliol de 8 a 11 hores i el curs B, operacions d’acabat de la pell, a càrrec d’Anna Bacardit del 12 al 16 de juliol també de 8 a 11 hores. Per a inscripcions podeu escriure un mail a anna.bacardit@udl.cat o Silvia.sorolla@udl.cat.

Aquests cursos són una magnífica oportunitat per les empreses de la cadena de valor de la indústria de la pell d’oferir una opció de formació profesional i qualificada als seus treballadors.

La jornada va continuar repassant la resta d’oferta formativa relacionada amb el sector de la pell que ofereix avui el Campus Igualada – UdL, destacant el Màster universitari en Enginyeria del Cuir. Únic a Europa, proporciona els coneixements científics, tecnològics i de gestió necessaris per projectar, calcular i dissenyar productes, processos, instal·lacions i plantes en l’àmbit de l’enginyeria del cuir, tot aplicant sistemes de qualitat i gestió mediambiental.

El Campus Universitari d’Igualada – UdL i A3 Leather Innovation Center, com a centres que aporten formació, investigació i innovació al sector, són pilars bàsics i absolutament estratègics per Leather Cluster Barcelona. Amb la col·laboració i complicitat del clúster, són un mitjà per ajudar a augmentar la competitivitat de les empreses associades, facilitar la innovació en el sector, integrar globalment el sector de la pell en el marc de l’economia circular, impartir formació d’alta qualitat i dinamitzar l’economia.