Un centenar d’alumnes de l’escola Nordiska Textilakademin de Borås (Suècia), ha visitat l’ecosistema de la pell d’Igualada.

La visita s’emmarca en el viatge final de graduació d’aquests estudiants suecs que han triat Barcelona per conèixer indústries tèxtils de la zona, clústers i altres escoles de disseny i moda.

Fundada el 1986, la Nordiska Textilakademin forma dissenyadors i gestors d’empreses de moda proveïnt de competències professionals a la indústria sueca.

Els alumnes suecs han visitat Igualada de la mà de Modacc, el clúster català de la moda, i aprofitant la seva estada han conegut també el món de la pell, a través del clúster de la pell de Catalunya, el Leather Cluster Barcelona.

A l’Adoberia Bella, la delegació sueca ha assistit a una introducció d’en Jordi Vidal, sobre l’ecosistema, els projectes i reptes estratègics del clúster. A continuació el director executiu de Leather Cluster Barcelona, ha fet una presentació posant el focus en el sector de la pell com agent clau de l’Economia Circular i la Moda Sostenible.

Els estudiants de l’escola tèxtil nòrdica han visitat també Curtits Badia, on han pogut conèixer el procés industrial actual de l’adob de la pell de qualitat, i A3 Leather Innovation Center, el grup de recerca de la Universitat de Lleida (UdL) del Campus d’Igualada.

Durant l’estada a A3 Leather Innovation Center, l’expedició sueca ha estat acompanyada per la regidora de l’Ajuntament a Igualada, Patrícia Illa, qui ha destacat la importància de la col·laboració públicoprivada i el treball en entorns de cooperació competitiva com els clústers.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.