Una delegació igualadina visita Ubrique de la mà de Leather Cluster Barcelona

Viatge UbriqueUna delegació de la ciutat d’Igualada, encapçalada per la regidora d’Ensenyament i Esports de l’Ajuntament, Patrícia Illa, i per Raquel Camacho i Ester Comenge, directora i sotsdirectora de l’Escola Municipal d’art i disseny La Gaspar, van visitar la localitat gaditana d’Ubrique, de la mà del vicepresident de Leather Cluster Barcelona, Xavier Badia.

El poble d’Ubrique té una llarga tradició en el sector de la marroquineria i amb el pas dels anys ha concentrat un important nombre d’empreses especialitzades en la producció de bosses de pell i altres articles de marroquineria, conformant tot un clúster de la pell.

L’objectiu de la visita de la delegació igualadina que va tenir lloc el passat 5 d’abril, era teixir aliances formatives i estudiar sinergies entre l’Escola Municipal d’art i disseny La Gaspar que continua avançant per ser un referent en disseny i prototipatge en neoartesania i el clúster d’Ubrique com a centre de l’artesania d’avantguarda.

L’Escola Municipal d’art i disseny La Gaspar, associada a Leather Cluster Barcelona, és l’única escola de Catalunya que imparteix el cicle formatiu d’artesania de complements de cuir, vinculat a la moda i la pell, amb titulació oficial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La jornada va comptar amb l’acompanyament de Leather Cluster Barcelona en la figura del seu vicepresident Xavier Badia, gran coneixedor del clúster d’Ubrique fruit de les relacions professionals i personals que ha treballat durant els darrers 25 anys.

La delegació, durant la seva estada a Ubrique, va visitar el centre d’innovació en pell  Movex, el museu de la pell d’Ubrique, l’escola d’artesans de la pell, i l’Ajuntament de la localitat gaditana on van ser rebuts per l’alcaldessa d’Ubrique Isabel Gómez i el tinent d’alcalde Manuel Ángel Chacón.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.