Una delegació del poble gadità d’Ubrique, ha estat aquest mes de maig a Igualada per visitar Leather Cluster Barcelona, coincidint amb la celebració de l’edició de primavera del festival de moda REC.0.

L’expedició d’Ubrique ha estat formada per Pepe Montiel i Manuel María Enriquez, president i secretari d’Asopiel (Asociación de Empresarios de la Piel de Ubrique), Cristóbal de Piña i Javier Gallego, president i gerent del centre tecnològic de la pell, Movex, Eusebio Romero, president d’Alep (Asociación Empresarios de la Piel de Prado del Rey), Belén Cazalla, responsable d’administració de la Confederación de Empresarios de Cádiz, i Silvia Linares técnica de projectes del programa Diputactiva de la Diputació de Cadis.

L’objectiu de la visita ha estat estudiar sinergies i possibles col·laboracions entre els dos clústers, en àmbits que van des de la recerca i la innovació, a la sostenibilitat, l’economia circular, la formació o la promoció.

El poble d’Ubrique té una llarga tradició en el sector de la marroquineria i amb el pas dels anys ha concentrat un important nombre d’empreses especialitzades en la producció de bosses de pell i altres articles de marroquineria per les principals marques de moda internacionals sobretot del sector luxe, conformant tot un clúster de la manufactura de la pell.

A l’arribada a Igualada de la delegació d’Ubrique, ha tingut lloc una recepció oficial a l’Ajuntament a càrrec de la segona tinent d’alcalde, Patrícia Illa i del regidor de dinamització econòmica, Jordi Marcè.

Durant la seva intensa estada, els empresaris gaditans han visitat l’Escola Municipal d’art i disseny La Gaspar, A3 Leather Innovation Center del Campus Igualada-UdL, el museu de Cal Granotes d’Igualada i l’Adoberia Bella, seu del clúster, acompanyats per Xavier Badia, Jordi Vidal i Mònica Santamans de Leather Cluster Barcelona.

A La Gaspar, centre que té per objectiu posar en marxa el nou Grau Superior de Formació Professional en Tècniques Escultòriques de la pell, Raquel Camacho i Ester Comenge, directora i sotsdirectora, van teixir aliances formatives amb el clúster d’Ubrique considerat com un referent en l’artesania d’avantguarda.

També, els representants del clúster de la marroquineria d’Ubrique van aprofitar que la visita coincidia amb la celebració del festival de moda REC.0. per mantenir una reunió amb els organitzadors per tal d’estudiar sinergies i possibles col·laboracions.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.