Una delegació d’ACCIÓ visita Leather Cluster Barcelona

Visita d'Acció a Leather Cluster Una delegació d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, formada per Alberto Pezzi, sènior manager de clústers i per Albert Lorente, consultor sènior de canvi estratègic especialitzat en les indústries de disseny, ha estat aquest mes d’octubre a Igualada per visitar Leather Cluster Barcelona.

La delegació d’ACCIÓ, durant la seva estada a Igualada, acompanyats per Bernat Vilarrubias, president, Jordi Vidal, director executiu i Mònica Santamans, project manager de Leather Cluster Barcelona, van visitar la depuradora dels adobers (IDR) i la nova planta pilot per regenerar i donar una segona vida a les aigües depurades i l’empresa adobera Curtits Badia.

La jornada també va comptar amb una reunió informativa celebrada a l’Adoberia Bella en la qual els responsables d’ACCIÓ van presentar les noves línies de subvenció d’ACCIÓ que es faran oficials abans que acabi el 2022. Una orientada a empreses que busquin noves oportunitats de negoci per projectes empresarials de canvi estratègic i l’altre, els ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat (IRC) que ACCIÓ destina exclusivament als 26 clústers acreditats i integrants del Programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya, entre ells Leather Cluster Barcelona.

Amb una dilatada experiència en el món dels clústers, l’Alberto Pezzi és un gran entusiasta de Leather Cluster Barcelona. Sempre que té ocasió, explica el clúster de la pell de Catalunya per tot el món, com un dels exemples més il·lustratius dels gairebé 30 anys de política de clústers a Catalunya, ja que va ser el primer cas que s’ha estudiat a la Harvard Business School. La depuradora d’Igualadina de Depuració i Recuperació (IDR), segons Pezzi, a més de ser una actuació exemplar de l’avantatge de formar part d’un clúster, és pionera en la integració de valor compartit, un projecte empresarial que té un impacte positiu a la societat i que promou un equilibri entre la competitivitat empresarial i la consciència social i ambiental, contribuïnt a construir una economia més justa, verda i equitativa.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.