La diada de Sant Jordi és una de les festes més especials per a tots els catalans i catalanes, on els llibres, les roses i la cultura, omplen els pobles i ciutats de Catalunya en una de les jornades més estimades a casa nostra.

Per celebrar aquest dia màgic, des de Leather Cluster Barcelona us animem a regalar una rosa eterna. A la botiga del Museu de la Pell d’Igualada trobareu roses de pell de les adoberies de Leather Cluster Barcelona, fetes a mà pels tallers artesans associats al clúster, Nquart i Evegé.

També per commemorar la diada, el Museu celebra Sant Jordi oferint als centres escolars un taller d’artesania amb pell. Es tracta d’un taller manipulatiu en el que els nens i nenes podran fabricar el DRAC REK amb pells reciclades procedents de les adoberies del clúster. La peça està encunyada i es tractarà d’enganxar la cresta al cos del drac i decorar-lo amb trossets de pell o retoladors. És de fàcil manufactura i es pot adequar a totes les etapes educatives.

L’activitat que és gratuïta, té lloc del 16 al 26 d’abril en horari de matí a l’espai tallers del Museu o al pati. Cal inscripció prèvia al telèfon del Museu de la Pell d’Igualada: 93 804 67 52 o al correu m.igualada@diba.cat.

El dia de Sant Jordi, el Museu estarà a la plaça de Cal Font d’Igualada amb parada pròpia i allà, el taller estarà obert a tothom i sense fer reserva prèvia.

El disseny de la peça del DRAC REK és de Sandra Quílez, mestra artesana del cuir i restauradora. És propietària de la botiga d’artesania del cuir NQuart, a Vic, i ha estat Premi Restaura 2020 per la seva tasca de conservació i restauració d’elements de pell i cuir de diferents espais i museus, entre els quals destaca el mobiliari de pell del Palau Güell.

Leather Cluster Barcelona ha cedit les pells per aquest taller educatiu d’artesania amb pell.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.