Dimecres 22 de març ha tingut lloc a l’Adoberia Bella, l’acte de llançament de l’International Joint Master in Innovative Leather Technology que s’impartirà a partir del curs vinent.

La jornada que s’ha pogut seguir presencial i online, ha estat organizada per Leather Cluster Barcelona juntament amb A3 Leather Innovation Center del Campus Igualada-UdL, la Universitat de Lleida  i l’AcexPiel.

A la sessió en la qual s’ha presentat el Màster Innovative Leather Technology, hi ha intervingut Anna Bacardit, directora del grup de recerca A3 Leather Innovation Center; Sílvia Sorolla, personal investigadora del mateix centre; i Maria Mercè Solé, Ph. D. University Associate professor de la Universitat de Lleida.

Amb el nou International Joint Master in Innovative Leather Technology, els alumnes estudiaran dos anys al voltant del món, en quatre universitats especialitzades en pell. A3 Leather Innovation Center-UdL juntament amb ITECH (França), EGE University (Turquia) i CIATEC (Mèxic) han sumat les seves fortaleses acadèmiques per oferir un màster de cuir de 120 crèdits que qualificarà als titulats per a llocs d’alt nivell en la indústria global de la pell i la seva cadena de valor internacional. El Màster s’impartirà en anglès al llarg de les diferents IES i se centrarà en la innovació, l’economia circular, la moda i la sostenibilitat.

Aquest màster internacional neix del projecte LEATECH liderat per A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, en el marc del programa Erasmus Mundus, que ha tingut per finalitat coordinar i preparar a un grup d’institucions superiors actives en la ciència del cuir, amb l’objectiu d’implementar aquest màster europeu conjunt en tecnologia innovadora de la pell.

Leather Cluster Barcelona, juntament amb altres organitzacions empresarials del sector de la pell, com AcexPiel, la Asociación Española de la Indústria de la Piel para el Comercio Exterior, i la Confederació d’Associacions Nacionals de Curtidors de la Unió Europea, COTANCE, ha participat activament del projecte LEATECH  i ha donat suport al nou màster internacional amb la convicció que aquest programa universitari respon a les necessitats de professionals altament qualificats pel sector de la pell.

Per ampliar la informació sobre el  programa acadèmic de l’International Joint Master in Innovative Leather Technology i els requisits per fer la inscripció podeu consultar el web: leatechmaster.com

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.