PICVISA, empresa innovadora de base tecnológica i part de Calaf Grup, ha obtingut la certificació B Corp, sent el primer associat de Leather Cluster Barcelona i la primera empresa en el sector de la tecnologia de classificació per al reciclatge, a obtenir-la.

La certificació B Corp avalua l’acompliment de la gestió en el conjunt de l’empresa i cobreix cinc àrees d’impacte clau: governança, persones treballadores, comunitat, medi ambient i clients. Aquesta certificació destaca el compliment de Picvisa amb alts estàndards en termes d’acompliment social i ambiental, transparència i responsabilitat empresarial.

Joan Manel Casamitjana, CEO de PICVISA destaca que “l’obtenció de la Certificació B Corp marca una fita fonamental en la trajectòria de PICVISA. Això reafirma el nostre compromís indestructible amb la sostenibilitat i la innovació en el sector de la tecnologia de classificació per al reciclatge. Estem orgullosos de liderar el camí, no sols en l’avanç tecnològic, sinó també en la responsabilitat corporativa, assegurant un futur millor per al nostre planeta i les comunitats a les quals servim”.

Després de l’obtenció d’aquest certificat PICVISA “és part d’una comunitat de més de set mil empreses a tot el món que s’han convertit en B Corp”. El director executiu de B Lab Spain, Pablo Sánchez, celebra la incorporació a aquest grup d’empreses de PICVISA, companyia que destaca per “la seva contribució a reduir la desigualtat, respectar i regenerar el medi ambient, enfortir les comunitats i crear ocupacions d’alta qualitat amb dignitat i propòsit.”

Dins del context del moviment global B Corp, cal recordar que Leather Cluster Barcelona, va començar el passat mes de novembre, un nou projecte de valor compartit i sostenibilitat corporativa, impulsat i finançat per ACCIÓ i coordinat per l’especialista R4S Group.

El projecte busca complir tres objectius principals: sensibilitzar i formar als socis i les associades de Leather Cluster Barcelona sobre l’estratègia de generació de valor compartit, identificar i prioritzar oportunitats de mercat de generació de valor compartit en el sector de la pell i introduir i capacitar als socis i les associades del clúster en la mesura dels resultats socials i mediambientals de l’organització, així com en la posterior identificació d’àrees de millora, a través de la integració i aplicació de l’estàndard B Corp (la BIA).

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.