Palomeras y Gambús és una empresa familiar que té el seu origen l’any 1981, liderada per Jordi Palomeras, membre de la segona generació al capdavant de l’empresa. La seva principal activitat és la recol·lecció de cuirs frescos, que posteriorment classifiquen minuciosament en la selecció i retallada en fresc, començant així un procés que pot finalitzar en diferents acabats, segons les necessitats dels clients manufacturadors i el seu mercat final.

Actualment produeixen uns 450.000 cuirs anuals, xifra que els posiciona entre els millors proveïdors d’Europa del sector de la pell.

Cada cuir, dels 450.000 que processen a l’any, és acuradament recollit mitjançant una logística pròpia que cuida la matèria primera des del moment que surt dels escorxadors, per a iniciar el seu camí cap a un perfecte aprofitament d’aquest.

Els cuirs que arriben a les instal·lacions de Palomeras y Gambús, són refredats i preparats a consciència per al seu tractament. En aquest moment comença un acurat procés de classificació i control de qualitat perquè cada cuir, individualment, tingui el destí més adequat per a la seva transformació.

Cada cuir seleccionat es processa segons les necessitats dels seus clients. Així, es pot procedir al salat i/o dessalatge del cuir, al seu adob, seguint estrictes protocols de control de qualitat i mediambientals, o també al seu processament en acabat wet blue o wet white, sempre segons convingui al destí final.

El seu producte actualment s’envia a més de 130 clients de 15 països diferents, principalment europeus i amb una gran influència en el sector de la marroquineria de luxe i la tapisseria d’alta gamma.

Palomeras y Gambús, el cuir apropiat per cada ús. Al seu lloc web podreu saber més sobre l’activitat de l’empresa i els seus productes: https://www.palomerasygambus.com/

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.