Darrera de la marca Nubuckcuir està la Mon Soler, llicenciada en Belles Arts qui va continuar la seva formació amb el grau de disseny en artesania de complements de cuir de l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada.

El 2012 comença la seva història d’amor amb el cuir, material que li connecta amb el treball manual i la creativitat. El cuir li permet l’equilibri entre la idea, la creació i l’objecte.

Afortunada de viure en una masia i envoltada de natura, allà va crear el seu taller. Amb un compromís ferm per un món més sostenible i respecte amb el medi ambient, ben apostat per donar valor a l’artesania, als materials nobles de qualitat i proximitat, a l’amor per la natura i reivindicant un consum responsable, a finals de 2013, neix l’atelier de Nubuckcuir.

Nubuckcuir, és un projecte slow d’accessoris en cuir, on cada peça és creada íntegrament al seu petit i aïllat atelier, amb unes meravelloses vistes de Montserrat. És allà on es gesta el disseny i es crean totes les seves col·leccions.

En constant aprenentatge i formació, al 2016, la Mon Soler rep de la Generalitat de Catalunya, el carnet d’artesana professional, a l’àmbit de l’ofici de manufacturera, marroquineria. Juntament amb el distintiu D´Aque que acredita que tots els accessoris de cuir són d’origen català i artesanal, produïts un a un de forma artesanal amb cuir de qualitat.

Per Nubuckcuir la connexió amb la natura, el respecte pel territori i el món rural són essencials. En una permanent recerca de l’equilibri entre moda i sostenibilitat crea dissenys de bosses i motxilles de cuir exclusius, atemporals, versàtils, simples, lleugers, funcionals-confortables. Estan pensats per ser usats diàriament i que tinguin una llarga vida.

Els dissenys són eficients, es produeixen de forma artesanal i cada detall és important perquè escull els millors materials de qualitat i de productors locals.

Un segell d’identitat de Nubuckcuir és el valor pels avantpassats, per la tradició, l’artesania per mantenir i reivindicar l’ofici de la marroquineria creant complements de cuir únics, dissenyats amb un propòsit i amb el temps requerit, un a un de forma manual sense pressa… També promoure l’economia circular, aprofitant al màxim els nostres recursos propers, evitant la saturació del planeta i generant riquesa al nostre territori.

Nubuckcuir, complements artesanals de cuir amb essència rural. A la seva tenda online podreu trobar les seves col·leccions i dissenys en cuir: www.nubuckcuir.com

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.