Del 10 al 13 de maig ha tingut lloc al barri del Rec d’Igualada, el REC.0 Experimental Stores. El festival eclèctic de moda, cultura i gastronomia ha celebrat la seva 23a edició i ha tornat a assolir una gran resposta del públic, amb una assistència al voltant de 100.000 persones durant els quatre dies.

Leather Cluster Barcelona ha participat una edició més al REC.0 formant part de l’agenda amb diferents activitats culturals. Juntament amb el Museu de la Pell d’Igualada, el clúster, ha organitzat de nou, diferents visites guiades a Cal Granotes i Curtits Badia, on els visitants han pogut conèixer per una banda, el procés artesanal de l’adob de la pell del segle XVIII, i per l’altra el procés industrial actual de l’adob de la pell de qualitat.

La col·laboració entre Leather Cluster Barcelona i el festival de moda de referència a Catalunya, es va iniciar al 2019 amb els tallers infantils per descobrir i jugar amb la pell, i des de llavors cada REC.0 ha comptat amb més activitats amb la pell com a protagonista.

En aquesta edició de primavera la pell va estar molt present, amb la realització de dos esdeveniments nous que van tenir molt bona acollida entre els visitants: una conferència impartida per Sandra Quílez i una ruta històrica a càrrec de Miquel Vila.

Sandra Quílez de Nquart Leather va impartir una xerrada a l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona, sobre “La Pell de Gaudí. Curar el cuir i guardar la història”. La jornada que va ser molt dinàmica i participativa, va acabar amb un taller on els participants van poder aprendre a fer diferents objectes a partir de pell.

La Sandra, restauradora, artesana del cuir i activista defensora de la pell, va rebre el premi Restaura 2020 per la seva tasca de recuperació i restauració d’elements de pell i cuir de diferents espais expositius i museus, entre els quals destaca el mobiliari de pell del Palau Güell de Barcelona. La Sandra és també impulsora del Carrer de la Riera de Vic com a Punt d’Interès Artesanal de Catalunya.

D’altra banda, dissabte 13 de maig s’ha dut a terme una interessant ruta que ha tingut molt bona participació. Es tracta d’una nova activitat de Leather Cluster Barcelona en el marc del REC.0, una visita guiada per descobrir la fascinant història d’Igualada a través de dos dels seus tresors: el Rec i les adoberies, a càrrec de Miquel Vila. Vinculat durant molts anys a la indústria adobera d’Igualada i expert coneixedor de la història del sector de la pell a la ciutat, Miquel Vila va relatar amb passió la “Història d’Igualada, el Rec i les adoberies (987-1920)”.

Un cop acabada aquesta edició de maig del REC.0, Leather Cluster Barcelona ja treballa amb els organitzadors del festival de moda per preparar l’edició vinent de novembre. En aquest sentit, per intensificar la col·laboració amb el REC.0 i que la pell cada cop hi estigui més present, el clúster està desenvolupant un important projecte per donar visibilitat als socis ateliers de Leather Cluster Barcelona.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.