El clúster va celebrar una Assemblea General Extraordinària a finals de desembre a l’Adoberia Bella.

A l’assemblea van participar-hi un important nombre de socis i va tenir, com a punt més destacat de l’ordre del dia, la renovació de la Junta Directiva de Leather Cluster Barcelona.

Es va presentar, i posteriorment aprovar, una Junta Directiva renovada amb representació àmplia de tota la cadena de valor de la indústria de la pell, així com de la dimensió de les diferents empreses i la presència de tots els agents.

La proposta de la nova Junta Directiva es va fer pensant a enfortir la presència de tota la cadena de valor i per promoure projectes transversals per fer front als reptes estratègics en matèria d’economia circular, sostenibilitat, innovació o comunicació i imatge, entre d’altres.

Van ser nomenats, president en Bernat Vilarrubias representant d’Igualadina de Depuració i Recuperació, vicepresident en Xavier Badia de l’empresa Curtidos Badia i secretari en Jaume Suriñach de l’adoberia Adovinbe. Les noves incorporacions a la junta de Leather Cluster Barcelona són: Xavier Marginet de Fontanellas y Martí, Salvador Esquerra de Quimser, Raquel Camacho de l’escola d’art i disseny la Gaspar, Blai Paco d’Intarex, Sandra Quílez de Nquart, Simó Escayola de Loewe i Marc Rius de Komunícalo.

Un dels objectius del clúster pels pròxims anys és acostar-se encara més al consumidor d’articles de pell per conèixer en profunditat els hàbits de compra, les tendències de consum i la percepció de la imatge dels productes de pell. En aquest sentit, per apropar més a Leather Cluster Barcelona a aquesta realitat, s’han incorporat a la nova Junta Directiva, representants d’ateliers i de marques de moda.

Un cop aprovat el nomenament dels nous membres de la Junta Directiva i la nova redistribució i designació de càrrecs en el sí de la Junta, es va procedir a la presentació de les activitats dutes a terme pel clúster els darrers mesos.

Leather Cluster Barcelona és un entorn a cooperació competitiva per a promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell. El clúster és una entitat acreditada dins del programa Catalonia Clústers i compta amb el suport de Acció.

Compromesos amb la moda sostenible, l’economia circular i el valor compartit, Leather Cluster Barcelona engloba 55 empreses i agents amb una facturació agregada de més de 700 milions d’euros que donen ocupació a més de 2.100 treballadors/es, des de la ramaderia i la indústria alimentària, adoberies, universitat i recerca, fins a la química, la sostenibilitat, el disseny, l’artesania i la manufactura en pell i la moda.