Leather Cluster Barcelona presenta el Pla de Comunicació 2021/2022

Presentació del Pla de comunicacióAquest divendres 15 d’octubre, el clúster ha organitzat una jornada presencial a l’Adoberia Bella, on s’ha presentat el pla de comunicació de Leather Cluster Barcelona. Una sessió participativa oberta a tota la cadena de valor de la indústria de la pell de Catalunya amb l’objectiu de compartir missatges clau, relat, pilars de contingut i canals per posar en valor la pell com a referent d’economia circular i moda sostenible.

Durant la jornada, que ha despertat molt interès en el sector de la pell, el clúster ha posat de manifest la imperiosa obligació que té la indústria de la pell d’explicar-se, de comunicar i de donar-se a conèixer. En aquest sentit, Leather Cluster Barcelona ha donat detall de la feina que està fent per treballar la comunicació de manera proactiva amb l’objectiu de posar el seu granet de sorra per canviar l’actual percepció que té una part important de la societat sobre la pell, sovint esbiaixada, com a conseqüència de campanyes que activistes i sectors fan contra la pell per defensar els seus interessos.

A la sessió, també s’ha explicat la necessitat del sector de la pell en l’àmbit mundial, de compartir el coneixement, teixir col·laboracions i generar sinergies per fer front al gran repte comunicatiu d’arribar a la población en general i al consumidor en particular. Una estratègia de taca d’oli amb l’objectiu de comunicar al món, treballant des de l’acció local a la global, per contactar i arribar a tots els públics. Generant continguts per informar a la societat i que puguin ser aprofitats per altres associacions i agents del sector de la pell d’arreu per arribar a la societat en general, aportant informació per, si escau, una compra responsable i sostenible.

En aquesta línia, la direcció del clúster ha fet saber de les reunions i projectes col·laboratius que s’estan treballant en la comunicació i altres àmbits com el benestar animal, la sostenibilitat, l’economia circular o la moda sostenible, amb organismes i associacions estatals i internacionals de la indústria de la pell, com Cotance (Confederació d’Associacions Nacionals d’Adobadors de la Comunitat Europea), l’Acexpiel (Asociación Española de Curtido), Anafric (associació d’àmbit estatal que defensa els interessos de les empreses del sector ramader i carni) i Leather Naturally (associació internacional per a la difusió i promoció de la pell), o més recentment amb Leather & Hides Council of America.

El pla de comunicació de Leather Cluster Barcelona tindrà una acció comunicativa principal en la qual el clúster està treballant. Es tracta d’una campanya didàctica mitjançant càpsules informatives a les xarxes socials, mostrant argumentacions, dades i imatges sobre el sector de la pell amb l’objectiu de contribuir a la reflexió pausada i serena, i trencar estereotips erronis que part de la societat percep sobre la pell i la seva indústria. I és especialment important fer-ho mentre el consens del 90% de la humanitat tingui la carn com a font principal de proteïna, fet que permet entendre que reciclar la pell, entesa com a subproducte de l’alimentació, a bens de consum de valor i biodegradables, esdevé un deure en el si de l’Economia circular.