Leather Cluster Barcelona patrocina la Makeathon 2022 dedicada al riu Anoia
Amb el repte de millorar la qualitat de l’aigua del riu Anoia, l’Espai Malla convoca la Makeathon 2022. La paraula “Makeathon” combina l’anglés “make” (fer) i el grec “marato”. Es tracta d’una competició oberta a tota la ciutadania creativa i innovadora per resoldre un desafiament en un temps limitat.
En aquest cas, la convocatòria va dirigida als col·lectius d’estudiants, inventors, ecòlegs, dissenyadors, enginyers, ambientalistes, etc. La manera de participar és inscriure’s, individualment o per equips de fins a tres persones, per desenvolupar -a partir de la presentació del repte prevista pel divendres 22 d’abril- prototips o solucions innovadores.
Espai Malla és una nova iniciativa impulsada per l’Ateneu Igualadí, TICAnoia i disseny=igualada que vol aglutinar les persones i col·lectius amb potencial innovador per crear i fabricar amb tecnologies digitals. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia.
El 6 de maig, coincidint amb la Mobile Week Catalunya 2022, ens presentaran els projectes i el jurat, presidit pel biòleg ambiental Robin Corrià, decidirà l’equip guanyador que s’endurà 400€ del premi i l’accés al taller/laboratori d’Espai Malla per desenvolupar, posteriorment, el projecte presentat.
El període d’inscripció gratuïta és del 14 de març al 14 d’abril. El formulari, junt amb les bases i més informació es troba a www.espaimalla.cat.
A més de Leather Cluster Barcelona, la Makeathon 2022 compta amb el patrocini de Waterologies, Onalabs i Amics del Rec.
Amb aquest patrocini, Leather Cluster Barcelona reafirma el seu compromís amb l’ús sostenible dels recursos naturals.
Durant el procés de transformació de les pells, la indústria adobera consumeix un volum considerable d’aigua, que un cop utilitzada esdevé residual i és depurada assegurant un adequat retorn al medi.
La depuració de l’aigua residual és un procés clau per a garantir la qualitat de l’aigua del riu i la preservació del medi ambient. Gràcies a l’esforç en el sanejament de les aigües a la planta de tractament dels adobers Igualadina de Depuració i Recuperació (pretractament i procés biològic exhaustiu), els adobers poden retornar al medi, l’aigua que han utilitzat en condicions òptimes.
En aquesta direcció Leather Cluster Barcelona vol continuar fent pasos i actualment està liderant un projecte amb tots els agents de la cadena de valor de la indústria de la pell que perseguix la recirculació de les aigües residuals.
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.