La Del 22 al 26 de maig s’ha realitzat a ACCIÓ, els International Business Days focus Europa, cinc dies temàtics en els quals s’han apropat les oportunitats de negoci actuals dels mercats europeus a les empreses catalanes per impulsar els seus acords comercials amb altres mercats d’arreu del món.

En el marc d’aquests International Business Days, s’ha fet una sessió al voltant del sector del disseny i la moda, on han estat presents Leather Cluster Barcelona i altres clústers d’aquest àmbit, el MODACC i AMBIT, i han participat tots els directors de les oficines exteriors d’ACCIÓ a Europa. L’objectiu de la jornada ha estat que els clústers puguin interaccionar i conèixer de primera mà les tendències dels mercats europeus, i cercar possibles oportunitats per a les empreses del seu clúster.

La dinàmica de la sessió ha consistit en el fet que cada clúster ha fet una breu presentació dels seus reptes i estratègies, posant èmfasi en la seva experiència internacional en aquests mercats, i presentant els seus objectius a futur.

En la seva presentació, Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona, ha fet una explicació als assistents sobre el clúster de la pell i tot l’ecosistema empresarial que en forma part, dels principals projectes transformadors i transversals que el clúster està portant a terme amb diferents empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell alineats amb els principals eixos estratègics de l’associació com l’economia circular, la sostenibilitat, el talent, la moda sostenible i el valor compartit.

En la seva exposició, Jordi Vidal ha destacat l’alt grau d’internacionalització dels associats de Leather Cluster Barcelona, que amb un 85% d’exportacions està molt per sobre de la mitjana de les empreses catalanes, alhora que ha reivindicat el clúster com a pol d’atracció d’una banda d’estudiants pels estudis de tecnologia de la pell i pels de confecció en cuir, i d’altra d’inversions i negocis en els àmbits de la transformació, el disseny, la manufactura i la moda, a l’ecosistema pell d’Igualada.

Posteriorment, s’ha fet una dinàmica d’speed meeting on els clusters managers han tingut l’ocasió de parlar amb tots els directors/es de les oficines d’ACCIÓ a Europa. En aquest sentit, Leather Cluster Barcelona ha buscat en aquestes converses, oportunitats a Europa per adquirir coneixement en tecnologies avançades d’economia circular i sostenibilitat. De la mateixa manera, el clúster, ha posat en valor el seu objectiu de captar estudiants estrangers pel nou Màster Erasmus Mundus LEATECH impulsat per la UdL i pel nou Grau Superior de Formació Professional en Tècniques Escultòriques de la pell a l’Escola Municipal d’Art La Gaspar.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.