El clúster reivindica davant els 100.000 assistents al festival de moda, la pell com a exemple d’economia circular i moda sostenible

Del 8 a l’11 de maig ha tingut lloc a Igualada, l’esdeveniment de moda, patrimoni i cultura de referència a Catalunya: el REC.0 Experimental Stores.

Per segona edició, Leather Cluster Barcelona ha participat al REC.0 amb espai propi: la Pell del Rec. Amb la Pell del Rec a l’Adoberia Bella, el clúster vol donar visibilitat als seus associats d’artesania i de disseny i moda en pell.

L’espai ha estat inaugurat pels regidors de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè i Pere Camps que juntament amb el president del clúster de la pell, Bernat Vilarrubias, han posat en valor la indústria de la pell i tota la seva cadena de valor.

Durant el REC.0, han exposat els seus articles i complements de pell a la seu del clúster els següents associats:

  • Nquart Leather
  • Dosper
  • Evegé Leather
  • LeatherHug
  • Nubuckcuir Leather bags
  • Puntotres
  • Sominemi

En aquesta edició, l’Escola Municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada ha preparat una interessant infografia sobre la pell i la seva indústria. Al voltant de l’Adoberia Bella s’han posat diferents suports amb preguntes que convidaven els assistents a respondre segons la seva franja d’edat, contrastant les respostes amb els panells informatius de Leather Cluster Barcelona.

D’altra banda, amb motiu d’aquest esdeveniment, la seu del clúster s’ha vestit de gala i ha estat guarnida amb elements visuals i material informatiu per reivindicar la pell com a exemple d’economia circular i de moda sostenible.

A més de l’espai la Pell del Rec, el clúster ha col·laborat amb el Museu de la Pell d’Igualada formant part de l’agenda del REC.0 amb diferents activitats culturals: visites guiades, conferències i rutes històriques.

Finalment, també cal destacar que juntament amb Movex, el centre tecnològic de la pell d’Ubrique, el Leather Cluster Barcelona ha organitzat de nou una experiència immersiva multisensorial a través d’un “Tast de pell i vi a cegues” de la mà del Celler Pla de Morei.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català en el marc de les polítiques del Valor Compartit. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.