Aquest mes de novembre, en el marc de la Strategic Cluster Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ a través del programa Catalonia Clusters, 17 clústers catalans, entre ells Leather Cluster Barcelona, han viatjat a Japó. L’objectiu del viatge ha estat explorar oportunitats estratègiques i aliances dins els seus sectors, fomentar la xarxa de networking en l’àmbit internacional i conèixer com treballen en un dels ecosistemes empresarials més avançats i innovadors, com és el país asiàtic.

Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona, ha participat en aquesta missió al Japó, que ha comptat amb l’acompanyament per part de la Unitat de Clústers d’ACCIÓ, d’Encarni Avilés i d’Anna Monjo, responsables d’equip de Catalunya Clústers.

En el marc del viatge al Japó, tercera economia mundial, els clústers catalans han visitat grans empreses i organitzacions japoneses com Rakuten o Panasonic i han pogut conèixer centres de recerca i agents japonesos relacionats tant amb l’àmbit de R+D com de la sostenibilitat.

Els 17 clústers d’ACCIÓ també han après sobre la indústria i tradició japonesa de la mà de la professora Parissa Haghirian de la Sofia University de Tokio i han gaudit d’un aprenentatge d’innovació a través d’una masterclass de Jorge Calvo, PhD, professor i videdegà a la GLOBIS University – Graduate School of Management i professor de l’escola de negocis ESADE, expert en el mercat japonés qui ha compartit la seva visió sobre com poder fer negocis en el país asiàtic.

Pel que fa a l’agenda individual de Leather Cluster Barcelona, en Jordi Vidal, s’ha desplaçat a Osaka per conèixer la Loewe ReCraft, la primera botiga de Loewe al món especialitzada en la reparació i manteniment dels articles de pell de la firma de moda per part de mestres artesans. El director del clúster, també ha tingut ocasió de visitar i saludar als directius de la nova botiga de Loewe a Tokyo.

Strategic Cluster WeekAquestes visites han suposat un retrobament amb els directius de Loewe al Japó, alguns dels quals van visitar el clúster els passats mesos de març i octubre per a endinsar-se en el món de la pell a través d’un aprenentatge actiu que va combinar visites guiades de caràcter tècnic, així com històric-cultural.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.