Durant tot aquest any 2023, diferents grups de professionals de la marca Loewe, estan visitant Leather Cluster Barcelona, amb l’objectiu d’aprofundir els seus coneixements sobre el món de la pell a través d’un aprenentatge actiu que combina visites guiades amb màster class impartides per formadors qualificats de diferents àmbits.

En aquestes jornades formatives a mida s’estan impartint coneixements sobre la pell i el seu procés de transformació, amb la visita a l’adoberia de Badia, i de sostenibilitat, amb la visita pràctica a la depuradora de la indústria adobera d’Igualada, IDR, on han conegut la planta pilot per a regenerar i donar una segona vida a les aigües depurades.

Aquest programa de formació també compta amb continguts teòrics: d’una banda sobre l’origen, procedències, estructura de les pells, processos i tipus d’adob i acabats i per una altra sobre economia circular i moda sostenible. Les presentacions teòriques s’imparteixen a l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona.

Una experiència formativa per a gaudir del món de la pell en el seu conjunt a través de l’ecosistema de la pell d’Igualada amb tocs d’artesania, cultura, indústria, gastronomia, economia circular i sostenibilitat.

Aquesta formació dirigida als professionals de les instal·lacions de la casa de moda a Getafe (Madrid), és un pas més en la cooperació entre Loewe i Leather Clúster Barcelona. Des de fa temps, la icònica marca de moda i el clúster, estan generant sinergies i teixint col·laboracions en àmbits que van des de la innovació, a la sostenibilitat, l’economia circular o la formació.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.