Leather Cluster Barcelona es suma al Dia Mundial de la Pell

Dia Mundial de la PellEls organismes internacionals de la indústria de la pell, Leather Working Group (LWG) i Leather Naturally (LN), han unit forces per a instaurar el 30 de març com el Dia Mundial de la Pell.

Aquesta proposta global té l’objectiu de crear consciència a la població sobre els atributs positius de la pell.

El missatge central del Dia Mundial de la Pell en aquesta primera edició de 2022 és “La pell és un material durador, versàtil i reciclat”.

Leather Cluster Barcelona dóna suport a la iniciativa i es suma a la celebració del Dia Mundial de la Pell, tot reivindicant la pell com a referent de l’economia circular i exemple de moda sostenible.

La pell és un residu conseqüència del consum de carn, font principal de proteïna pel 90% de la població d’arreu del món. La indústria de la pell recupera i recicla aquest residu del sector de l’alimentació, esdevenint així un subproducte per ser reutilitzat com a nova matèria primera. El procés d’adobament dóna una segona vida a les pells dels animals i les revalora en productes elegants, nobles i útils a la societat.

La indústria de la pell contribueix al consum responsable i sostenible, revalorant un residu per produir bens de consum duradors: un article de pell pot durar tota la vida. En aquest sentit, la pell és un material atemporal que es pot usar durant molts anys, és per tant, un bé que contribueix a la reducció del consumisme, tot aportant elegància i estil. La pell es contraposa al fast fashion, la moda d’usar i tirar, de la qual darrerament es comença a posar de manifest els seus enormes impactes ambientals.

En aquest Dia Mundial de la Pell, Leather Cluster Barcelona reafirma el seu compromís amb l’ús sostenible dels recursos naturals, el mínim impacte ambiental en la producció i la gestió eficient dels residus i subproductes que genera el sector de la pell.

En aquesta direcció, des del clúster, s’estan duent a terme projectes estratègics transversals amb tots els agents de la cadena de valor de la indústria de la pell per a optimitzar la valorització dels subproductes i residus, i la recirculació de les aigües residuals.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.