Leather Cluster Barcelona, col·laborador del màster internacional Erasmus Mundus en Tecnologia Innovadora de la Pell

Erasmus Mundi - LCBDivendres 3 de juny a l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona, la direcció de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida -UdL- (Magda Valls), la coordinació i membres del Màster en Enginyeria del Cuir (Anna Bacardit i Felip Combalia) del Campus Igualada-UdL i l’A3 Leather Innovation Center UdL (Sílvia Sorolla i Concepció Casas) van liderar la primera reunió presencial amb els partners i institucions internacionals que integren el projecte de màster conjunt en tecnologia innovadora de la pell sota el Programa Erasmus Mundus.

Els màsters Erasmus Mundus són programes d’estudis integrats d’alt nivell universitari que es cursen en l’àmbit internacional, promoguts per institucions d’ensenyament superior de diferents països de tot el món que dissenyen i imparteix els programes. En l’associació poden participar també altres socis, siguin o no de l’àmbit educatiu, amb experiència i interès concrets en el camp d’estudis en qüestió.

Jordi Vidal, director executiu del clúster, va participar a la reunió tècnica de treball, en representació de Leather Cluster Barcelona, partner col·laborador del projecte de nou màster, juntament amb altres agents del sector de la pell com AcexPiel, la Asociación Española de la Indústria de la Piel para el Comercio Exterior, i la Confederació d’Associacions Nacionals de Curtidors de la Unió Europea, COTANCE.

La UE finança aquests programes, i també unes beques competitives que ofereixen els programes als millors estudiants de tot el món que les sol·licitin, alumnes que en el si del programa hauran de viure durant un any i mig entre Igualada, Esmina (Turquia), León (Mèxic) i Lyon (França).

Erasmus Mundi - LCBEls Màster Erasmus Mundus pivoten vers un pla d’estudis dissenyat de manera conjunta per les institucions participants (un mínim de tres institucions d’educació superior de tres països diferents i, si s’escau, partners col·laboradors) plenament integrat i desenvolupat. La reunió de treball que s’ha realitzat a l’Adoberia Bella tenia l’objectiu de començar a treballar en aquest pla d’estudis.

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que actualment ofereix el Màster en Enginyeria del Cuir, està treballant aquest Màster conjunt Erasmus Mundus amb l’Institut Textile et Chimique de Lyon – ITECH (França), l’única escola d’enginyeria francesa que descendeix directament de les escoles tèxtils, del cuir i de química fundades per professionals a Lió fa més d’un segle, i estretament vinculada a les marques de moda, la Ege University d’Esmina (Turquia) fundada al 1955 i una de les universitats més importants del país, i la universitat mexicana de CIATEC amb la que l’Escola ja mantenia vincles de col·laboració i oferia una doble titulació internacional, el doble màster en Enginyeria del Cuir & Posgrado especialista en curtidos de pieles.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.