El festival de moda de referència a Catalunya, oferirà un seguit d’activitats amb la pell com a protagonista

Del 10 al 13 de maig es celebrarà al barri del Rec d’Igualada, el Rec.0 Experimental Stores. Rec.0 Experimental Stores és la transformació del barri del Rec d’Igualada en pop up stores de moda. Durant quatre dies, grans marques locals i internacionals i dissenyadors de moda independent i emergent hi venen els seus estocs i mostraris a preus únics.

Organitzat des de novembre de l’any 2009, el Rec.0 que es celebra dues vegades l’any, s’ha convertit en un esdeveniment de moda, patrimoni i cultura de referència a Catalunya on participen unes 100 marques i és visitat per més de 100.000 persones.

Amb motiu del Rec.0, Leather Cluster Barcelona i el Museu de la Pell d’Igualada, organitzaran una vegada més, diferents visites guiades i conferències que formaran part de l’agenda de les activitats culturals del festival en aquesta edició de primavera.

Enguany la col·laboració entre el Rec.0 i el clúster, presenta novetats, amb la realització de dues activitats diferents. Els visitants a més de gaudir de manera gratuïta de les visites guiades al Museu de Cal Granotes i a l’adoberia de Curtits Badia, ja organitzades en els darrers anys, podran participar d’una ruta històrica a càrrec de Miquel Vila i assistir a una conferència impartida per Sandra Quílez.

A l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona situada al cor del barri del Rec, tindrà lloc divendres 12 de maig a les 18 hores, la conferència “La Pell de Gaudí. Curar el cuir i guardar la història”, a càrrec de Sandra Quilez, premi Restaura 2020 per la seva feina com a restauradora i conservadora del mobiliari de pell dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí al Palau Güell.  Un llegat inavaluable i irreemplaçable que ha de preservar-se per a les generacions futures.

D’altra banda, dissabte 13 de maig a les 11 hores s’organitzarà la ruta “Història d’Igualada, el Rec i les adoberies (987-1920)” a càrrec de Miquel Vila Badia, vinculat durant molts anys a la indústria adobera d’Igualada i expert coneixedor de la història del sector de la pell a la ciutat. La ruta acabarà a l’antiga adoberia de Cal Granotes i es podrà visitar l’espai de forma lliure. El punt de trobada per iniciar aquesta activitat és la Plaça Pius XII.

Des de Leather Cluster Barcelona, us animem a participar de tot aquest seguit d’activitats amb la pell com a protagonista i a gaudir d’aquests quatre dies de moda, cultura i gastronomia al barri del Rec d’Igualada.

Aquí podeu consultar l’agenda de totes les activitats culturals d’aquesta edició del Rec.0: https://www.rec0.com/activitats/

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.