Per segon any consecutiu, els organismes internacionals del sector de la pell, Leather Working Group (LWG) i Leather Naturally (LN), han promogut conjuntament la celebració del Dia Mundial de la Pell.

El Dia Mundial de la Pell que es commemora avui 26 d’abril, és una campanya global que té l’objectiu de crear consciència a la societat sobre els beneficis de la pell.

El tema central en aquesta segona edició de 2023, és la longevitat de la pell i la seva contribució a una societat circular.

Leather Cluster Barcelona dóna suport a la iniciativa i es suma a la celebració del Dia Mundial de la Pell, tot reivindicant la pell com a referent de l’economia circular i exemple de moda sostenible.

La pell és un subproducte, conseqüència del consum de carn, font principal de proteïna per més del 90% de la població d’arreu del món. La indústria de la pell recupera i recicla aquest subproducte perquè no esdevingui un residu i el revalora en productes elegants, nobles i útils a la societat.

Les eleccions que prenem com a consumidors i, en particular, els materials utilitzats en els productes que comprem, tenen un impacte significatiu en el medi ambient.

En aquest sentit, un dels objectius globals per a protegir el planeta de l’Organització de les Nacions Unides, és la producció i el consum responsables. L’ONU, en el seu 12è Objectiu de Desenvolupament Sostenible fa una crida als governs, al sector privat i a la societat, per augmentar l’eficiència dels recursos per la preservació mediambiental, tot promovent estils de consum més sostenibles.

El primer pas per a reduir l’impacte de tots nosaltres com a persones és comprar menys coses que durin molt temps. Triar articles de pell, des de calçat fins a mobles, des de bosses fins a roba, significa invertir en articles que es poden usar durant molts anys. Un article de pell pot durar tota la vida.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.