Leather Cluster Barcelona a la trobada de presidents de clústers amb la consellera Chacón

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, s’ha reunit amb els presidents dels 30 clústers per avaluar la política de clústers catalana i debatre els principals reptes de futur.

La consellera Chacón va impulsar des de l’Ajuntament d’Igualada el projecte Igualada Capital Europea de la Pell de Qualitat, un dels embrions de Leather Cluster Barcelona.

En representació del clúster català de la pell ha assistit a la jornada en Jaume Suriñach, el seu secretari, ja que el president, Carles Riba i el vicepresident, Xavier Badia es trobaven de viatge als Estats Units.

En el marc de la Comissió Consultiva del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ, una reunió anual amb els presidents dels clústers catalans, la consellera Chacón, ha donat a conèixer que el nombre d’empreses catalanes que formen part de clústers a Catalunya s’ha multiplicat per quatre en els últims 10 anys, segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement-. D’aquesta manera, actualment 2.300 empreses i agents de l’entorn són membres dels 30 clústers catalans, que representen el 30% del PIB de Catalunya (74.000 milions d’euros de facturació agregada) i generen més de 300.000 llocs de treball. Es tracta de les xifres més altes des que l’any 1992 van néixer els programes de la Generalitat d’impuls a la competitivitat del teixit empresarial català a través de la metodologia de clústers.