LABIN
Capdavanters en nutrició vegetal per a l’agricultura ecològica

LabinLabin és una marca comercial de Macasa S.A., empresa familiar especialitzada en nutrició vegetal, elaborant productes de la máxima qualitat amb la missió de millorar la salut, el rendiment i la resistència de plantes i cultius.

Els orígens de Macasa-Labin es remonten a 1948 quan l’avi Joan Mateu va començar utilitzant les carnasses de la pell dels adobers per fer-ne adobs i fertilitzants. Des de llavors tres generacions de la família Mateu han consolidat Labin com una marca referent en l’agricultura ecològica que avui exporta els seus productes a més de 40 països.

Des dels inicis de l’empresa, l’aposta constant de Labin per la innovació, els va portar a ser pioners en la comercialització de productes certificats per l’agricultura ecològica. Avui aquesta recerca permanent situa el seu departament d’R+D en un referent en la innovació ecològica.

Aquesta recerca permanent per investigar el desenvolupament de nous productes i nous sistemes de nutrició vegetal ecològica, ha comportat durant aquest 2021 un cas d’èxit amb un projecte d’economia circular i simbiosi industrial.

Dins el projecte d’economia circular de la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Agència de Residus de Catalunya, l’empresa de nutrició pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un projecte de recerca i desenvolupament que ha resultat positivament en un procés de simbiosi industrial que permet convertir un residu en un recurs orgànic i que esdevingui matèria primera per a l’elaboració d’un nou producte, en aquest cas biofertilitzant per al sector agroalimentari.

Aquest projecte d’economia circular de recuperació del pèl d’origen boví obtingut durant el procés d’adobat de la pell pels adobers, valoritzable com a biofertilitzant, ha resultat en un producte final que és un adob granulat que conserva el 100% del nitrogen natural, sense generar nous residus.

Labin, experts en nutrició vegetal per a agricultura ecològica, al seu web trobareu més informació dels seus productes: https://labin.net/