Aquestes ajudes a fons perdut són una magnífica oportunitat per a la digitalització de les empreses

El 10 d’octubre en una jornada organitzada a l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona, l’empresa Intarex va presentar les ajudes i incentius per a solucions digitals a les empreses compreses en el programa Kit Digital.

Intarex, soci de Leather Cluster Barcelona, va néixer el 1994 a Igualada amb la missió fer que els seus clients siguin més competitius gràcies a la tecnologia. Són especialistes desenvolupant i implementant solucions integrals de software creades a mida de les necessitats de sectors com el de la pell i agents digitalitzadors autoritzats per desenvolupar el Kit Digital.

El programa Kit Digital és promogut pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital del Govern d’Espanya i té previst invertir 3.000 milions d’euros, finançats per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU.

El programa proporciona a les empreses un bonus de digitalització que poden utilitzar per implantar solucions digitals per la presència a Internet en àmbits com l’elaboració i gestió de pàgines web, el comerç electrònic o la gestió de xarxes socials, per la incorporación d’eines digitals per la gestió de clients, de proveïdors i d’oficina digital, d’intel·ligència empresarial i analítica, de serveis i eines d’oficina virtual, de gestió de processos o de factura electrònica, o per implementar tecnología per les comunicacions segures o ciberseguretat, entre altres.

Aquesta linia d’ajuts a fons perdut per incentivar solucions digitals a les empreses van entre 2.000€ i 29.000€, depenent del número de treballadors de la empresa.

Durant la jornada, diferents professionals d’Intarex van detallar els diferents requisits i condicions del Kit Digital i com es sol·licita.

També van explicar diversos casos d’èxit d’empreses que ja havien rebut la subvenció del Kit Digital, com Despell, empresa adobera associada a Leather Cluster Barcelona, qui va utilitzar l’ajut per l’elaboració del seu lloc web i la implementació de solucions digitals per a la gestió de clients i processos.

En acabar la presentació, Intarex, com agent digitalitzador autoritzat, es va posar a disposició de tots els associats del clúster, per informar i gestionar el Kit Digital.

Leather Cluster Barcelona anima a tots els associats a demanar la línia d’ajuts del Kit Digital remarcant la importància de fer un pas endavant en la digitalització de les empreses per a projectar una bona imatge global del sector de la pell.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.