Gran expectació per el International Joint Master in Innovative Leather Technology

Dilluns 17 d’Octubre va tenir lloc un workshop online per presentar el International Joint Master in Innovative Leather Technology. El workshop va ser un èxit de participació, ja que es van connectar gairebé 150 estudiants d’arreu del món.

Aquest nou màster internacional neix del projecte LEATECH liderat per A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, en el marc del programa Erasmus Mundus, que té per finalitat coordinar i preparar a un grup d’Instituts d’Educació Superior (IES) actius en la ciència del cuir amb l’objectiu d’implementar un màster europeu conjunt en tecnologia innovadora de la pell.

Els màsters Erasmus Mundus són programes d’estudis integrats d’alt nivell universitari que es cursen en l’àmbit internacional, promoguts per institucions d’ensenyament superior de diferents països de tot el món que dissenyen i imparteixen els programes. En l’associació poden participar també altres socis, siguin o no de l’àmbit educón programes conjunts, oferint el millor ensenyament de diferents universitats i datiu, amb experiència i interès concrets en el camp d’estudis en qüestió. El que fa que aquests programes Erasmus Mundus siguin tan especials és que són programes conjunts, oferint el millor ensenyament de diferents universitats i disciplines.

En aquesta direcció, A3 Leather Innovation Center-UdL juntament amb ITECH (França), EGE University (Turquia) i CIATEC (Mèxic) estan col·laborant per a combinar les seves fortaleses acadèmiques i oferir un màster de cuir de 120 crèdits que qualificarà als titulats per a llocs d’alt nivell en la indústria global de la pell i la seva cadena de valor internacional. El Màster s’impartirà en anglès al llarg de les diferents IES i se centrarà en la innovació, la circularitat i la sostenibilitat.

La UE finança aquests programes, i també unes beques competitives que ofereixen el màster als millors estudiants de tot el món que les sol·licitin, alumnes que en el si del programa hauran de viure durant un any i mig entre Igualada, Esmina (Turquia), León (Mèxic) i Lyon (França).

Leather Cluster Barcelona, juntament amb altres organitzacions empresarials del sector de la pell, com AcexPiel, la Asociación Española de la Indústria de la Piel para el Comercio Exterior, i la Confederació d’Associacions Nacionals de Curtidors de la Unió Europea, COTANCE dona suport al nou màster internacional.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.