
La necessitat de treballar la comunicació de manera proactiva i la importància de fer un pas endavant en la digitalització de les empreses per a projectar una bona imatge global del sector, reflexions unànimes de tots els ponents
Dimecres 30 de novembre Leather Cluster Barcelona va organitzar “Diàlegs sobre la pell” a l’Adoberia Bella, una jornada on diferents empreses de la cadena de valor van presentar iniciatives per a la projecció de la imatge i la comunicació del sector de la pell.
Amb els Diàlegs sobre la Pell, el clúster vol donar veu i visibilitat a projectes rellevants de diferents empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell.
Aquesta primera edició es va centrar en la comunicació i es van presentar exemples i projectes a través dels quals es van descobrir la visió, l’acció i l’experiència d’associats al clúster al voltant de la comunicació i la difusió del sector de la pell.
Es va parlar d’influencers, d’e-commerce, de xarxes socials, però també de relats, de continguts, i de diferents públics objectius amb uns ponents de luxe:
- Salvador Esquerra de Quimser
- Toni Puig de Curtidos Lancina
- Sandra Quílez de Nquart
- Sadurní Moreno de Splenda
Els ponents van presentar com i per què estan treballant la comunicació i a continuació es va fer un debat amb el públic per reflexionar i ampliar el coneixement al voltant de la comunicació.
Va començar la ronda de presentacions en Salvador Esquerra de Quimser, empresa de productes químics per a la indústria de la pell. En Salvador va explicar com Quimser treballa el seu lloc web i la seva activitat a les xarxes socials. Va posar en valor la importància de la presència a Internet tant per fer nous clients com per positivitzar la imatge de les nostres indústries. La indústria química igual que el sector de la pell, ha de lluitar per canviar una percepció negativa que té la societat sobretot pel que fa a temes de sostenibilitat.
Després va intervenir en Toni Puig de Curtidos Lancina que va fer la presentació del seu projecte d’e-commerce, Artesano Factory.
En Toni de només 21 anys representa una nova generació d’adobers. En un context en què encara avui hi ha empreses del sector sense presència a Internet, Curtidos Lancina a través seu, ha fet una aposta per vendre pells online a tallers artesans i dissenyadors, cobrint així una necessitat de mercat i investigant i aprenent què fa el client final per poder oferir els productes adequats i una molt bona experiència de consum.
A continuació, va fer la ponència la Sandra Quílez de Nquart Leather, restauradora, artesana del cuir i activista defensora de la pell a les xarxes socials. La Sandra va destacar la importància de treballar proactivament les xarxes socials com Instagram per vendre. Les xarxes socials són el canal de comunicació per excel·lència d’un públic majoritàriament jove però també una eina important com a canal de venda. La Sandra també va subratllar la pell com a exemple d’Economia Circular, obsequiant a tots els assistents amb un pot de confeti de pell, mostrant així les infinites possibilitats d’aprofitament que té la pell al llarg de tot el seu cicle de vida.
Finalment, va intervenir Sadurní Moreno de Splenda que va compartir la seva experiència pel que fa a la projecció de la imatge i la comunicació, mostrant la rellevància de tenir un lloc web dinàmic i atractiu i la integració i interacció d’aquest amb les diferents xarxes socials. En Sadurní també va destacar la transcendència de formar part del clúster i de projectar una bona imatge individual cada una de les empreses perquè sumi a la imatge global del sector a Catalunya.
La jornada va ser molt participativa amb moltes preguntes dels assistents als diferents ponents en el transcurs de l’acte.
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.