Com cada any, lʼescola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada ha realitzat la seva jornada de portes oberts. Aquest dissabte 9 de març, més de 100 persones han visitat les instal·lacions de l’escola i han assistit a les xerrades informatives sobre la seva oferta educativa d’ensenyaments professionalitzadors de disseny. Actualment l’escola ofereix dos itineraris formatius: un itinerari de disseny gràfic i audiovisual, i un altre itinerari de disseny en pell. En l’itinerari de disseny gràfic es poden cursar el cicle de grau mitjà d’Assistència al producte gràfic imprès i els graus superiors de Gràfica Publicitària i Gràfica Audiovisual (en modalitat 3×2). En l’itinerari de disseny en pell es poden cursar el cicle de grau mitjà dʼArtesania de complements de cuir i el grau superior de Tècniques en pell. Cal destacar que La Gaspar és l’única escola de Catalunya que ofereix estudis reglats amb titulació oficial en l’àmbit del disseny en pell.

Les persones assistents han pogut veure mostres de treballs realitzats per l’alumnat dels diferents estudis, tant de disseny gràfic com de neoartesania en cuir, així com rebre informació sobre les possibles sortides professionals i l’alta inserció laboral que tenen actualment aquests estudis.

La jornada ha estat una bona oportunitat per conèixer les noves adquisicions de maquinària pel taller de cuir que s’han fet aquest curs. Es tracta de màquines de cosir digitals d’última generació i màquines específiques per al treball amb cuir, similars a les utilitzades per les empreses líders del sector de la marroquineria i de la manufactura de pell. L’objectiu d’aquesta inversió és que l’alumnat dels cicles de cuir estigui familiaritzat amb la tecnologia dels processos productius actuals i adquireixi les competències professionals que els permetran incorporar-se amb èxit al món laboral.

Des de l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada destaquen que aquests estudis professionalitzadors en el treball de la pell únics a Catalunya tenen una rellevància que va molt més enllà de l’àmbit pedagògic perquè tenen un impacte en el teixit industrial i en el territori, que esdevindrà un referent internacional en l’àmbit del disseny i la neoartesania en cuir.

Leather Cluster Barcelona dona suport als estudis de disseny en pell de La Gaspar amb el convenciment que l’aposta per la neoartesania reforça l’ecosistema de cooperació empresarial del clúster i potencia el sector de la pell.

Per a més informació sobre l’oferta educativa de l’escola, podeu trucar al 93.805.52.62 o visitar directament el lloc web de La Gaspar, on trobareu tota la informació necessària.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.