Escoles internacionals de disseny i moda visiten el Leather Cluster Barcelona

Leather Cluster Barcelona - Visita d'una escola de dissenyAquest estiu importants escoles de disseny i moda dels Estats Units i la Xina han visitat el Leather Cluster Barcelona.

Per una part, a finals del mes de juny, Burak Cakmak degà de la Parsons School of Design, va visitar el clúster i de la mà de l’Oficina Exterior de Catalunya a New York (Acció – Generalitat de Catalunya), de Xavier Badia, vicepresident i Jordi Vidal, director executiu, va poder conèixer l’ecosistema d’agents i empreses que formen el Leather Cluster Barcelona

La Parsons School of Design de Nova York és reconeguda mundialment com una de les més prestigioses universitats d’art i disseny.

Per altra part, durant el mes d’agost, un grup de més de 20 estudiants i professors xinesos de moda, disseny i belles arts, procedents d’escoles universitàries de Guangxi, Henan, Hebei i Anhui, van fer una visita guiada per conèixer el parc temàtic de la pell del Leather Cluster Barcelona: adoberies, el museu de la pell, la Universitat i el centre de recerca A3 Leather Innovation Center UdL.

Ambdues visites persegueixen l’objectiu d’establir projectes de col·laboració entre les escoles de disseny i moda i el Leather Cluster Barcelona. En aquest sentit, aquestes trobades han servit per posar les bases d’un conveni de cooperació que permeti desenvolupar entre aquestes universitats internacionals i el clúster, estades en període de pràctiques dels alumnes estrangers a les empreses i agents del clúster i també reforçar el contingut docent en pell a les escoles de disseny de la mà dels professionals del Leather Cluster Barcelona.

Leather Cluster Barcelona, és la xarxa global i transversal formada per unes 50 empreses i entitats de la cadena de valor de la indústria de la pell de Catalunya. El clúster té la seva capital a Igualada i la seva seu a l’Adoberia Bella, Centre Europeu d’Interpretació de la Pell de Qualitat.

En un ecosistema de cooperació únic d’empresa, educació i ciència al voltant de la pell, el Leather Cluster Barcelona té com a objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i agents del sector de la pell català, per augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l’eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt.