Es presenta l’informe Leather and the Consumer
Leather UK (associació d’adobers del Regne Unit), Leather Naturally (associació internacional per a la difusió i promoció de la pell) i l’Institute for Creative Leather Technologies (ICLT) de la Universitat de Northampton, han col·laborat per dur a terme una investigació de mercat per a comprendre millor el coneixement del consumidor sobre la pell i els seus orígens com a subproducte de la indústria alimentària.
Aquest mes de febrer s’ha presentat l’informe amb els resultats de l’enquesta que es va realitzar durant novembre de l’any passat a 2.000 persones adultes del Regne Unit i que explorava també els comportaments de compra i els hàbits de consum dels ciutadans britànics.
La investigació de mercat ha deixat resultats il·lusionants per la indústria de la pell, com per exemple, que el 67% dels enquestats que havien comprat pell darrerament va dir que era perquè podia confiar que la pell duraria tota la vida, fet que vincula directament el sector de la pell dins de la moda sostenible en contraposició del model fast fashion d’utilitzar i llençar.
D’altra banda, l’enquesta deixa també alguna conclusió molt decebedora, ja que el 55% dels consumidors britànics pensa que els animals es crien específicament per a fabricar cuir. Aquesta trista dada és molt similar a la que es va donar en el projecte de consultoria estratègica sobre la percepció de la imatge de la indústria de la pell i els seus productes, que Leather Cluster Barcelona va realitzar durant molts mesos del 2019 i 2020, de la mà d’una de les empreses de referència internacional en l’àmbit de la comunicació i l’estratègia: Ogilvy.
El projecte Leather Advertisement que el clúster va poder desenvolupar gràcies a la línia IRC d’ajuts d’Acció als clústers destinada al reforç de la competitivitat, concloïa que el 51% dels consumidors espanyols creia que es sacrifiquen animals només per la seva pell.
Aquesta coincidència entre els resultats de les dues enquestes a consumidors britànics i espanyols, posa de manifest que la indústria de la pell mundial té una imperiosa obligació d’explicar-se, de comunicar i de donar-se a conèixer, amb l’objectiu de trencar estereotips erronis que part de la societat percep sobre la pell i la seva indústria.
Així com també, la necessitat de les diferents associacions i agents de tot el món de teixir col·laboracions i treballar conjuntament en accions tangibles, especialment en els àmbits de la certificació de benestar animal, de la traçabilitat i de la qualitat, aspectes clau per conèixer millor i millorar la percepció de la pell i el sector en general entre els consumidors.
En aquest link us podeu descarregar l’informe complert Leather and the Consumer.
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.