Després de l’èxit de les tres rutes guiades que es van fer durant el tercer trimestre del 2023, el Museu ha tornat a oferir la possibilitat d’endinsar-se en la història i anècdotes del barri industrial més emblemàtic de Catalunya.

La primera visita ha tingut lloc aquest 24 de març, i la següent està programada pel 19 d’abril.

El barri del Rec és un barri viu. Des dels seus orígens, al segle XVIII, ha viscut en una transformació constant fins als nostres dies, a la vegada que ha sabut mantenir la seva essència: l’ofici mil·lenari d’adobar pells. A través de píndoles literàries, imatges antigues i vivències de testimonis orals, es descobreix el barri igualadí en totes les seves dimensions. El Museu vol aconseguir que els visitants quedin atrapats per la història, anècdotes i curiositats d’un conjunt patrimonial inigualable a través d’una visita dinàmica i participativa.

L’art d’adobar pells ha deixat empremta en cada pedra d’aquest icònic barri, considerat el nucli adober en actiu més important d’Europa. I no només això: el Rec també són les hortes, el tèxtil, la varietat d’oficis, l’aigua, les persones. El Rec és passat, present i futur.

El barri del Rec és l’epicentre de l’ecosistema de la pell d’Igualada, ja que concentra la gran majoria d’adoberies, els museus, la depuradora i l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona.

La ruta ressegueix la part central del barri fent parada davant d’edificis emblemàtics com la catedral dels blanquers, Cal Granotes i l’Electra Igualadina. A més, permetrà accedir a dos espais singulars que normalment no estan oberts al públic, i que han configurat el paisatge del Rec durant segles a la vegada que han sabut adaptar-se als nostres temps.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.