Els recursos aniran destinats a la millora de l’eficiència energètica i digitalització de l’Adoberia de Cal Granotes

El Museu de la Pell d’Igualada ha rebut una subvenció de 550.000 euros dels fons europeus Next Generation per invertir en l’equipament patrimonial de Cal Granotes, antiga adoberia de 1763, l’única adoberia museïtzada de Catalunya.

En el projecte de Cal Granotes, objecte de la subvenció, es contempla la renovació museogràfica i també s’invertiran recursos a intervencions per fer l’edifici més eficient des del punt de vista ambiental.

Cal Granotes és un edifici emblemàtic per a la història de l’adoberia d’Igualada i de Catalunya. Obert al públic el 1990, el repte, 30 anys després, és renovar la museografia amb les potencialitats de les tecnologies digitals, oferint noves possibilitats d’interactivitat, experimentació, accessibilitat i multiplicació de continguts transmissibles. També es vol dotar el relat d’un plus de complexitat, recorregut i amplitud narrativa, a través de temes que amplien la dimensió i aprofundeixen en el coneixement de l’ofici de la pell, conceptes com ara l’economia circular, la disponibilitat i la gestió de l’aigua o la moda sostenible.

Aquest projecte s’enfoca amb una mirada transversal: és més que una renovació museogràfica; és un projecte de ciutat, amb implicacions culturals, socials, urbanístiques, turístiques… no es tracta només d’actualitzar un equipament, es tracta sobretot de connectar-lo amb el barri i amb la ciutat que n’expliquen la seva existència, i posar-lo al servei d’aquest barri del Rec i d’aquesta ciutat d’Igualada que en ple segle XXI es posiciona com a capital del sector de la pell a Catalunya i seu del clúster de la pell català: Leather Cluster Barcelona.

La renovació museogràfica i digitalització de Cal Granotes permetrà millorar la connexió del món de la pell amb les noves generacions i enriquirà l’ecosistema de la pell de Catalunya.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.