- El clúster dona formació a l’equip de guies turístics del Museu de la Pell d’Igualada
- Una delegació del Museu visita Vic de la mà de Leather Cluster Barcelona
Aquest mes de març, el clúster ha organitzat una jornada formativa a l’Adoberia Bella, dirigida exclusivament a l’equip de guies turístics del Museu de la Pell d’Igualada.
L’objectiu d’aquesta jornada formativa ha estat compartir missatges clau, relat i contingut per posar en valor la pell com a referent d’economia circular i moda sostenible i poder fer front al gran repte comunicatiu d’arribar a la població en general i al consumidor en particular.
Davant la imperiosa obligació que té la indústria de la pell d’explicar-se i de donar-se a conèixer, Leather Cluster Barcelona està treballant la comunicació de manera proactiva, teixint col·laboracions i generant sinergies amb diferents agents per contactar i arribar a tots els públics.
Una estratègia de taca d’oli, treballant des de l’acció local a la global, desenvolupant continguts amb l’objectiu de trencar estereotips erronis que part de la societat percep sobre la pell i la seva indústria.
En aquest sentit, el Museu de la Pell d’Igualada com a soci de referència del clúster en cultura i història, és un important ambaixador i un actor clau per aportar informació i generar un corrent d’opinió positiu sobre el sector de la pell a la ciutadania. Cal destacar, que les activitats diverses que organitza el Museu de la Pell i Cal Granotes, acullen prop de 40.000 visitants l’any, una part important dels quals són públic infantil que visiten els museus amb les seves escoles.
La sessió formativa als guies turístics del Museu de la Pell, ha estat molt participativa i ha consistit en un aprenentatge per la sociologia del consumidor, la naturalesa i origen de la pell, posant el focus en el sector de la pell com agent clau de l’economia circular i la moda sostenible. A continuació, s’ha fet una explicació sobre l’evolució, reptes estratègics i projectes de Leather Cluster Barcelona.
D’altra banda, també aquest mes de març, una delegació del Museu de la Pell d’Igualada, encapçalada per la seva directora Glòria Escala, ha visitat Vic de la mà de Leather Cluster Barcelona. A la capital de l’Osona, van ser rebuts per Núria Camps i Elisenda Foradada, responsables del projecte Centre d’Interpretació de la Pell de Vic i per Xavi Mingu, director de Cultura de l’Ajuntament de Vic.
En la trobada es van posar en comú la història de dues ciutats catalanes amb molta tradició en el sector de la pell: Vic i Igualada. Els representants vigatans han explicat el projecte del Centre d’Interpretació de les Adoberies de Vic i han acompanyat als representants del Museu de la Pell d’Igualada i del clúster a visitar el Museu Episcopal de Vic (MEV) i Vicpuntzero.
Al MEV han pogut veure la sala immersiva, dissenyada pels igualadins Burzon*Comenge, un estudi creatiu amb trajectòria en la matèria que s’ha encarregat del mapping de Sant Climent de Taüll o del projecte Ullastret 3D. Aquest espai immersiu vol ser una eina divulgativa, on s’explica un relat que connecta diferents obres de la col·lecció permanent del museu, amb l’objectiu d’acostar l’art medieval i la catedral romànica al present.
Per altre part, al Vicpuntzero han pogut gaudir d’un audiovisual projectat a les parets i al sostre de la Capella Fonda que, a través de les noves tecnologies, permet viure l’experiència de viatjar pel temps amb l’art com a guia. Una experiència immersiva i una visita guiada per 2.000 anys d’història.
Aquesta visita a Vic, ha servit a la delegació del Museu de la Pell d’Igualada i del clúster, per conèixer projectes que puguin servir d’inspiració i tenir una visió més àmplia de cara a la imminent renovació museogràfica i digitalització de Cal Granotes que permetrà millorar la connexió del món de la pell amb les noves generacions.
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.