Promotor i soci fundador de Leather Cluster Barcelona, Curtidos Badia, presentat com a exemple de trajectòria empresarial de creixement en base a un replantejament de model de negoci

Més de 250 directius d’empreses catalanes han assistit dimarts 6 de juny a la ‘X Jornada de canvi estratègic en clústers’, organitzada per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, en col·laboració amb IESE Business School.

L’objectiu de la sessió ha estat analitzar els processos de transformació que han dut a terme empreses catalanes de diversos sectors per adaptar-se als canvis i reptes de l’entorn. Enguany, la jornada ha celebrat la seva desena edició amb una retrospectiva dels casos d’èxit de 23 empreses que hi han participat al llarg d’aquests anys, que ha comptat entre altres amb la intervenció del professor José Luis Nueno, qui ha fet una revisió en retrospectiva de la evolució dels darrers deu anys, i del director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ, en Joan Martí, qui ha compartit el canvi estratègic com a centre de la política de clústers.

Al llarg d’aquesta dècada, prop de 3.000 alumnes d’IESE procedents de països com Alemanya, Itàlia, els Països Baixos, Suïssa, l’Argentina, Colòmbia, el Perú, o l’Índia han estudiat els casos de canvi empresarials que s’han donat a conèixer en aquestes sessions per analitzar els reptes als quals s’han enfrontat les companyies catalanes i les oportunitats que han trobat a través de la participació en un clúster.

Empreses de dimensions i sectors diferents que comparteixen una extraordinària capacitat d’adaptació i reorientació estratègica, com Curtidos Badia, soci fundador de Leather Cluster Barcelona, empresa adobera fundada al 1889, que ha sabut transformar-se per seguir sent competitiva en un marc global tan canviant com l’actual.

Aquesta jornada s’emmarca en la política de clústers de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu impulsar la competitivitat empresarial a través d’analitzar les estratègies sectorials guanyadores i recolzar la seva adopció per part de les empreses. El Programa Catalunya Clústers compta amb 27 organitzacions que agrupen més de 2.700 empreses i agents associats amb una facturació de més de 70.000 milions d’euros.

En aquest sentit, Xavier Badia, CEO de Curtidos Badia, ha destacat durant la seva intervenció la importància del treball en clau clúster per reforçar la estratègia de les empreses.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.