Del 18 al 20 de gener ha tingut lloc una trobada amb els partners i institucions internacionals que integren LEATECH organitzada per la Universitat de Lleida. Aquest projecte té com a objectiu principal preparar un Màster internacional, integrat, innovador i d’alt nivell per al sector de la pell.

Enmarcat en el programa Erasmus Mundus, aquest nou màster internacional suma les fortaleses acadèmiques d’A3 Leather Innovation Center-UdL, qui lidera el projecte, amb ITECH (França), EGE University (Turquia) i CIATEC (Mèxic) per oferir un màster de pell de 120 crèdits que qualificarà als titulats per a llocs d’alt nivell en la indústria global de la pell i la seva cadena de valor internacional. El Màster s’impartirà en anglès al llarg dels diferents Instituts d’Educació Superior i se centrarà en la innovació, la circularitat i la sostenibilitat.

Les reunions de treball d’aquesta trobada del projecte LEATECH han tingut lloc a l’Adoberia Bella. Jordi Vidal, director executiu del clúster, ha participat en representació de Leather Cluster Barcelona, partner col·laborador del projecte del nou màster, juntament amb altres agents del sector de la pell com AcexPiel, la Asociación Española de la Industria de la Piel para el Comercio Exterior, i la Confederació d’Associacions Nacionals de Curtidors de la Unió Europea, COTANCE.

Durant aquestes jornades es van tractar temes com el programa acadèmic conjunt del Màster in Innovative Leather Technology, les accions de cooperació posades en marxa a través del projecte, així com l’estratègia de Marketing i Comunicació per a la captació d’estudiants d’arreu del món.

En aquest últim aspecte, les trobades virtuals mensuals organitzats per la Universitat de Lleida, en el marc del projecte LEATECH, han estat crucials a l’hora d’implicar a les universitats sòcies per a aconseguir el màxim impacte a través dels seus respectius canals de comunicació en les accions de captació d’estudiants desenvolupades.

Leather Cluster Barcelona dona suport al nou International Joint Master in Innovative Leather Technology i fa una crida a tots els agents internacionals del sector de la pell a participar en el projecte LEATECH.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.