A finals de novembre, va tenir lloc a l’Adoberia Bella una jornada de treball del nou projecte europeu, el Metaskills4TCFL.

Aquest projecte és la continuïtat del Skills4Smart TCLF Blueprint, l’ambiciós projecte finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, que va ser liderat a casa nostra per A3 Leather Innovation Center – UdL amb la participació de Leather Cluster Barcelona, i que perseguia la recapacitació dels sectors europeus del tèxtil, la confecció, el cuir i el calçat per augmentar l’atractiu d’aquests com a opció professional, al mateix temps que crear una xarxa internacional de treball a tot Europa.

Després de la reunió inicial a Porto al setembre, es va realitzar aquest workshop a l’Adoberia Bella organitzat per la Universitat de Lleida i Leather Cluster Barcelona, juntament amb les Confederacions de les indústries del Calçat, Pell, Tèxtil i Moda (CEC, COTANCE i EURATEX). A l’esdeveniment hi van participar l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada, la Unió Empresarial de l’Anoia i agents i associacions internacionals.

El nou projecte Metaskills4TCLF és finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea amb 4 milions d’euros, hi participen 30 partners de 11 països diferents i tindrà una durada de quatre anys.

El projecte, que té com a finalitat incorporar tecnologies digitals del metavers per millorar la formació i el talent, està estructurat en 3 línies de treball:

– Estratègicament, es vol ampliar la xarxa europea i crear 7 estratègies nacionals, una d’elles és la Catalan Region pels sectors TCLF: textil, pell, calçat i moda.

– En l’àmbit educatiu, es crearan 8 cursos enfocats a l’economia circular i digitalització: 2 a nivell EQF 3-4 (grau mig), 2 a nivell EQF 4-5 (grau superior) i 2 a nivell EQF 6-7 (nivell universitari). Aquests cursos es dissenyaran en el metavers.

–  A escala social, es treballarà per tenir uns sectors més inclusius encara.

Durant la jornada de treball a l’Adoberia Bella es van definir els objectius i els resultats esperats del projecte Metaskills4TCLF i la seva alineació amb el “Pact for Skills” en l’àmbit regional i local. També es va fer una nova proposta d’accions per a Catalunya i es van exposar les conclusions i el full de ruta per als pròxims 4 anys.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.