El Grupo SIFU i Leather Cluster Barcelona impulsen aquest projecte de Valor Compartit i Economia Circular

Un dels reptes tant pel sector de la pell com pel de la moda, és el de donar sortida als retalls de pell acabada que genera la indústria manufacturera i la seva cadena de valor.

El sector de la pell forma part de l’àmbit estratègic de les indústries del disseny i la moda i en aquest context, Leather Cluster Barcelona vol liderar aquest nou projecte per a la reutilització dels retalls de pell acabada.

Es tracta d’un projecte de Valor Compartit i d’Economia Circular, amb el propòsit de tenir un impacte positiu en la societat i de fomentar un equilibri entre la competitivitat empresarial i la millora social i ambiental.

De Valor Compartit perquè el projecte vol promoure la participació de persones amb diversitat funcional en l’elaboració d’aquests nous articles de pells confeccionats a partir dels sobrants.

D’Economia Circular perquè el projecte té per objectiu reciclar els retalls de pell sobrants en l’elaboració dels productes de moda i artesania, per a, a partir d’aquests, generar noves creacions i donar una segona vida a aquests materials.

Per escometre aquest difícil repte, el clúster desenvoluparà el projecte juntament amb el Grupo SIFU i amb la col·laboració de Nquart Leather i l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada.

El Grupo SIFU és una empresa referent pel seu treball per a la millora del benestar i inclusió social de les persones amb diversitat funcional i, sobretot, amb especials dificultats d’inserció.

La missió de Grupo SIFU és promoure la integració laboral de les persones amb diversitat funcional en el mercat laboral i treballar per a la capacitació, formació i desenvolupament en l’àmbit social i laboral d’aquest col·lectiu de persones, alhora que presten serveis de qualitat i socialment competitius als seus clients. Grupo SIFU avui dona treball a unes 9.500 persones, més de 5.000 d’elles amb discapacitat i servei a més de 3.000 clients, de l’àmbit públic i privat, a Espanya, França i Andorra.

Per a revaloritzar els retalls de pell sobrant en l’elaboració de productes de moda i transformar-los, generant productes completament nous, els associats de Leather Cluster Barcelona, Nquart Leather i l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada, guiaran a les persones treballadores del Grupo SIFU en el disseny, creativitat, prototipatge i formació en artesania i pell.

El projecte per a la reutilització dels retalls de pell acabada, ha de permetre posar les bases per la creació d’una unitat de negoci, amb la finalitat de donar una aplicació de valor als retalls de pell per crear i comercialitzar bens de consum, tot generant addicionalment una possible nova línia de negoci fruit de la comercialització dels articles produïts.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.